Το ΠΑ.ΠΕΛ παραχωρεί στον Δήμο το μερίδιο του από την οικία Καρούζου

Οι προσπάθειες της δημοτική αρχής του Δημήτρη Ορφανού για παραχώρηση τμήματος της οικίας του Νίκου Καρούζου στον Δήμο Ναυπλιέων απέδωσαν, εις ότι αφορά το μερίδιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων:

«Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ναυπλιέων αποκτά ένα μεγάλο μερίδιο ιδιοκτησίας της οικίας του ποιητή Νίκου Καρούζου, ενώ ένα ακόμη ποσοστό παραμένει στα χέρια κληρονόμων του ποιητή. Η οικία του Νίκου Καρούζου αποτελούσε μέχρι πρότινος εστία μόλυνσης και μόνο κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις του Τμήματος Καλών Τεχνών μας θύμιζαν τον σπουδαίο Ναυπλιώτη ποιητή και το έργο του.
Μετά την ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αίθουσα του Βουλευτικού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό τη Δωρεά του ποσοστού της ιδιοκτησίας αυτής στον Δήμο Ναυπλιέων.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός χαρακτήρισε σπουδαία την απόφαση αυτή, διότι ανοίγει ο δρόμος για να αποκατασταθεί το κτίριο της οικίας του Ναυπλιώτη ποιητή, το οποίο παρέμενε κλειστό για πολλές δεκαετίες. Τόνισε επίσης ότι, είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει ο δήμος, προκειμένου να αποκαταστήσει το κτίριο με σεβασμό στην ιστορία του και την αστική μας μνήμη. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα χώρο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα νέο σημείο τέχνης και πολιτισμού τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της. Παράλληλα θα δώσει φως και ζωή σε ένα κομβικό σημείο του Ναυπλίου, την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν