Η συνταγή του Ραφαήλ Μπαρού, που τον διατηρεί τριάντα χρόνια στη διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας είναι απλή και περιγράφεται με 7 λέξεις. Πιστεύω, Διεκδικώ, Στηρίζω, Ενημερώνω, Ανανεώνω, Πρωτοτυπώ, Γνωρίζω.

Όλες οι δράσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου είναι διεκδικητικές υπέρ των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, των ανέργων και των συνταξιούχων. Οι διεκδικήσεις είναι συνεχείς σε μικρότερες ή μεγαλύτερες κλίμακες. Το ίδιο και η στήριξη των ασθενεστέρων τμημάτων της τοπικής κοινωνίας. Δεν παραλείπει να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις μεταβολές της νομοθεσίας εις ότι αφορά τα δικαιώματά τους. Ανανεώνεται συνεχώς ως προς την ακολουθούμενη τακτική. Πρωτοτυπεί κερδίζοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας και Γνωρίζει τι ζητά και πως πρέπει να το πετύχει.

Το 2024, χρονιά που έγινε εμφανής η προσπάθεια αποεθνοποίησης και κατάλυσης των οικογενειακών αξιών, καθιέρωσε και υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα με άξονα την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Φέρνει σε επαφή τον κόσμο της εργασίας με την φυσική πηγή αξιών που είναι το Μεγαλείο του Ελληνισμού με επισκέψεις σε τοπόσημα της ιστορίας. Πρόσφατα οργάνωσε μια μεγάλη εκδρομή στον τόπο ακμής του Μακεδονικού βασιλείου. Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, δίνει τη δυνατότητα με άλλη εκδρομή για γνωριμία του μεγαλείου των αρχαίων πόλεων της Μεσσήνης, της Πύλου, της Αρχαίας Ολυμπίας και της Πάτρας του Χριστιανισμού.

Περισσότερα για την διήμερη εκδρομή στην διαδρομή του Σαββατοκύριακου Ναύπλιο, Κυπαρισσία, Πύλος, Αρχαία Ολυμπία, Άγιος Ανδρέας Πάτρα και επιστοφή, θα γράψουμε μετά την επάνοδο των εκδρομέων. Για σήμερα περιοριζόμαστε σε μία δήλωση του Προέδρου του ΕΚΝΕ Ραφαήλ Μπαρού.

«Ο Πολιτισμός δημιουργείται από τους Λαούς. Οι εργαζόμενοι είναι η μεγάλη δεξαμενή ανάδειξης των κορυφαίων του Ελληνικού Πολιτισμού. Εμείς, οι απόγονοι όλων εκείνων, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εκτός από την διαφύλαξη της ράτσας μας, είναι να γνωρίζουμε τους τόπους την ιστορία τους και το έργο των δημιουργών και να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση τις νεώτερες γενιές. Γι’ αυτό και τώρα που η WOCK ατζέντα και η φυλετική αλλοίωση εμφανίζονται ως απειλές, οι εργαζόμενοι απαντούν με βαθύτερη γνώση της ιστορίας και των αξιών  της αρχαιότητας. Στην εκδρομή που κάνουμε θα έχουμε τη συνδρομή αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων που θα μας μεταφέρουν γνώσεις για το ποιοι είμασταν και τι μπορεί το γένος των Ελλήνων να δημιουργεί».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν