Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ (επικεφαλής ο Μηχανικός Πέτρος Θωμόπουλος) με ανακοίνωσή της καταγράφει την απαγόρευση παραχώρηση του ΔΑΚ για διεξαγωγή συναυλίας. Επισημαίνει ότι κατά την διεξαγωγή της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν αποκρυβεί κρίσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια των θεατών και τονίζει ότι «Η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε ότι ο χώρος του γηπέδου είναι κατάλληλος για την εκτέλεση της εν λόγω εκδήλωσης» κάτι που αποδεικνύεται (από την απόφαση της Αποκεντρωμένης) ως μη αληθές. Καταγράφει μια σειρά ερωτημάτων και απαιτεί από τον Γιάννη Μαλτέζο να δοθεί άμεση απάντηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

«Με έκπληξη μας διαβάσαμε την απορριπτική απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για τη διοργάνωση της συναυλίας του Ν. Οικονομόπουλου στις 02/08/2024.

Εμείς ως παράταξη υπερψηφίσαμε τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, παρά το χαμηλό μίσθωμα των μόλις 1000€, με σκοπό την τόνωση της κίνησης στην πόλη και αφού επιστήσαμε την προσοχή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα θέματα βανδαλισμών του χώρου του σταδίου αλλά και το θέμα της επικινδυνότητας των άνω διαζωμάτων.

Η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε ότι ο χώρος του γηπέδου είναι κατάλληλος για την εκτέλεση της εν λόγω εκδήλωσης και το άνω διάζωμα στις κερκίδες θα αποκλειστεί για να μην κινδυνεύσουν οι θεατές.

Εν τούτοις στις 22/07/2024, με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνεται η υπ’ αριθμ. 157/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την εκμίσθωση του γηπέδου στον σύλλογο “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΣΙΝΗΣ” που διοργανώνει τη συναυλία του Ν. Οικονομόπουλου.

Η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γίνεται για τυπικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς καθώς το στάδιο της πόλης, που από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να φιλοξενήσει τους αγώνες του Παναργειακού στη Β’ Εθνική, δεν πληροί τις προδιαγραφές από στατικής άποψης για τη φιλοξενία περισσότερων των 3.500 καθήμενων θεατών.

Βάσει των παρατηρήσεων της επιτροπής που συστάθηκε από την περιφέρεια για τη γνωμοδότηση σχετικά με την ασφάλεια των υποδομών άθλησης στην Π.Ε Αργολίδας, το ΔΑΚ Άργους έλαβε προσωρινή άδεια ενώ επισημάνθηκε ότι απαιτούνται εργασίες στατικής ενίσχυσης του άνω διαζώματος και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Απαιτούμε μια άμεση απάντηση της Δημοτικής Αρχής στα ερωτήματα που ανακύπτουν:

1) Γιατί δόθηκε το ΔΑΚ Άργους για μια δραστηριότητα η οποία δεν προβλέπεται από την προσωρινή άδεια που διαθέτει ο χώρος;

2) Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη από πλευράς Δήμου για την στατική επάρκεια των κερκίδων;

3) Έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του χώρου όπως προβλέπει η νομοθεσία;

5) Πότε θα ενημερώσει ο Δήμος επίσημα το κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκδήλωση»;

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΔΑΚΟΓΛΟΥ https://akromolio.gr/2024/07/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bd%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1/

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν