ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΥΑΝ: Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διέθεσα 5 ώρες από την ζωή μου για να ακούσω παιδιάστικα επιχειρήματα Δημοτικού Συμβούλου της Συμπολίτευσης ο οποίος προσπαθούσε επί μία ώρα να πείσει ότι «η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ έκανε ρουσφέτια και κακοδιοίκηση».

Όπως είπε, «πάλευε δύο μήνες να μάθει τι του γίνεται και άλλους 4 για να μαζέψει τα στοιχεία που παρουσίασε, με τη βοήθεια υπαλλήλων της εταιρείας».

Αναρωτιόμουν όσο μίλαγε και η αντιπολίτευση το γλεντούσε, γιατί «δεν ερχόταν σε μένα να του υποδείξω δεκάδες στοιχεία ρουσφετιών και έλλειψης σεβασμού προς το νερό που διακινούσε η ΔΕΥΑΝ; Για ένα σωρό σπατάλες και καραμπινάτα παραδείγματα ευνοιοκρατίας»;

Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ (Πρόεδρος Γιώργος Καχριμάνης και αντιπρόεδρος Τσίρος) δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί αλλά…

Το να τους κατηγορείς γιατί παρατύπως συνέδεσαν τουριστικό συγκρότημα και να μην αναφέρεις αν αυτό κόστισε 2.000 ή 2.000.000 δείχνει πως δεν ξέρεις πως να ψάξεις λίγο πιο βαθιά ή δεν θέλεις να φτάσεις το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Το να καταγγέλλεις ότι έκαναν αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων σε μια συγκεκριμένη ομάδα εργολάβων και να συνεχίζεις και εσύ την ίδια τακτική, δείχνει πως είσαι ίδιος με αυτούς που κατηγορείς. Ίσως και χειρότερος γιατί μαθαίνω πως ο ένας από την ομάδα δεν έχει καν υπογράψει Σύμβαση με την υπηρεσία και όλα γίνονται προφαρικά.

Το να μιλάς για σπατάλες κάποιων χιλιάδων και να ξεχνάς που και πόσα έδωσες εσύ στους τελευταίους μήνες, δεν περιποιεί τιμή για την δημοτική αρχή που σε επέλεξε.

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που όπως μας έλεγαν θα γίνει σεισμός με τις αποκαλύψεις, το μόνο που έγινε ήταν… συγκαλύψεις. Ηθελημένα ή από άγνοια. Η Δημοτική Αρχή Ορφανού ηττήθηκε –στα σημεία-  κατά την αναμέτρηση που προκάλεσε αν και είχε το χρόνο, τα δεδομένα και την ανάγκη να καταγάγει μια κάποια νίκη στον τομέα της διαφάνειας που έχει υποσχεθεί.

Και το χειρότερο, έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Κωστούρο “να παίξει” μαζί τους αποκαλύπτοντας ότι «Το έργο των 21.000.000 ευρώ το οποίο αυτή τη στιγμή εκτελείται», (όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με γρήγορους ρυθμούς) «θα κατασκευασθεί χωρίς η Δημοτική Επιχείρηση να πληρώσει ΦΠΑ 5.000.000 ευρώ χάρις στην ειδική σύμβαση χρηματοδότησης που υπέγραψαν».

Τελευταία ελπίδα της διοίκησης Δωρή, που αποδείχθηκε λίγος για μεγάλες μάχες (αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι έντιμος και μαχητής) είναι η δικαστική εξέλιξη για την υπόθεση της προκαταβολής των 3.000.000 ευρώ. Αν όμως και στην υπόθεση αυτή ο Γιώργος Καχριμάνης και οι συν αυτώ «βγουν λάδι», τότε, ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός θα πρέπει να κόψει τα κεφάλια όποιων του εισηγήθηκαν την αθεμελίωτη σκανδαλολογία ως μέθοδο άσκηση εξουσίας.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν

Στη  Λατινοπούλου ο τ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Στο κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου προσχώρησε ο οργανωτικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί…

% μέρες πρίν

Βαριές κατηγορίες κατά Μαλτέζου από “Αλλαγή Πορείας”

Για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μαλτέζος επιχείρησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…

% μέρες πρίν