ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ: Γεια σου ρε Μαλτέζο με το Γραφείου Τύπου

707

Γράφει ο Ωσήμα Γέσαθ*

Αν δε το γνωρίζετε, το Γραφείο Τύπου στο Δήμο Άργους Μυκηνών μπορεί να σας το διαβεβαιώσει: «Ο Γιάννης Μαλτέζος είναι το κέντρο του κόσμου και η πηγή απ’ όπου εκπορεύονται τα πάντα.»

Μη με ρωτήσετε όμως ποιος διαχειρίζεται τον τύπο (το γραφείο Τύπου εννοώ) άρα και ποιος εισπράττει! Ο διαχειριστής του λουφάρει να δείξει την αφεντομουτσουνάρα του και την κορμάρα του. Ίσως να ντρέπεται για όσα σερβίρει στα ΜΜΕ και γι΄αυτό κρύβεται. (Η φήμη ότι τις ανακοινώσεις τις γράφει η σύζυγος απορρίπτεται ως αναξιόπιστη).

Τον γουστάρω όμως γιατί είναι μάγκας. Όταν ζορίζεται το αφεντικό ρίχνει καμιά βολή κατά Καμπόσου για να δικαιολογήσει την (ανα)θεση του. Φροντίζει όμως όσα γράφει να είναι σαν τις δηλώσεις του Μαλτέζου. Γι’ αυτό και γυρνάνε ανάποδα, κατά του σημερινού αφεντικού. (Ξέρει να κρατάει πισινές) γιατί δεν είναι σίγουρα τα μεγαλεία και το γραφείο στο δεύτερο όροφο).

Θα μου πείτε ίσως, ότι «Χάρη στο Γραφείο Τύπου έγιναν γνωστές 6 λακούβες, ένας σκουπιδοτενεκές, μια παράνομη χωματερή, όλα  τα φαγοπότια στη ταβέρνα του τάδε ή στο πανηγύρι του χωριού δείνα. Ακόμα και τα παιδιά που έχασαν το ταξίδι στο εξωτερικό γιατί το αφεντικό άργησε να συνδέσει το σπιτάκι ανακύκλωσης». Έχετε δίκιο. Τραβάει μια, την αμολάει στα γκρουπούσκουλα και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ακόμα και ο Θωμόπουλος που το διασκεδάζει!

Μεταξύ μας αναρωτιέμαι, αυτό το γραφείο είναι προσωπικό του Γιάννη Μαλτέζου και το πληρώνει από την τσέπη του ή είναι του Δήμου; Το ρωτάω γιατί δε βλέπω να βγάζει πια ανακοινώσεις του τύπου «Τα αδέσποτα, που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να αράζουν μπροστά στο Γαλαξία, τρομοκράτησαν, δάγκωσαν και έτρεψαν σε φυγή τον ηλικιωμένο που αποπειράθηκε να περάσει μέσα από την επικράτειά τους με τη δικαιολογία ότι πεινάει και πηγαίνει να ψωνίσει για να μαγειρέψει». Ούτε να στέλνει στα δύο ΜΜΕ που προβάλουν το αφεντικό τη δήλωση του αρχηγού της αγέλης που είπε «Γαβ, γαβ… και εμείς πεινάμε αλλά δεν πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ που έχουν γίνει όλα πανάκριβα. Περιμένουμε να κάνει ισολογισμό και όπως μας υποσχέθηκε προεκλογικά θα τρώμε φιλέτα σε ξενοδοχεία που θα ετοιμάσει..γαβ, γαβ». Ακόμα και τον παλαίμαχο Φώτη Κολεβέντη που είπε το περίφημο «Δεν συζητάμε… Γαυγίζουμε», αυτό το γραφείο του τύπου τον λογόκρινε και δεν έβγαλε δελτίο για να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος την κοροϊδία.

Ας αφήσουμε όμως το Γραφείο τελετών και ας πάμε για μπάνιο στις παραλίες που έφτιαξε ο Καμπόσος πριν τις απογιμνώσει όλες. Αλλά, να έχουμε το νου μας: «Εκεί στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά τη Νέα Κίο, υπάρχουν αδέσποτα που κάνουν αντιπολίτευση στη Ζουλούμη και ορμάνε στον κόσμο δαγκώνοντας –κατά προτίμηση- μοναχικές γυναίκες».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα σας λείψω για δύο μήνες γιατί πάω για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

* Ο Ωσήμα Γέσαθ

είναι ανερχόμενος σατυρικός συγγραφέας.

Αντλεί την έμπνευσή του

από σύγχρονους Πολιτικούς της Ελλάδος.