Ο Παναγιώτης Δούρος εκδιώχθηκε από την παράταξη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μετά από αντιδράσεις στελεχών της που έβλεπαν να επιδεικνύεται μια αδικαιολόγητη ανοχή σε πολιτικές παρασπονδίες που έκανε ο εκδιωχθείς υποστηρίζοντας τον Γιάννη Μαλτέζο στις επιλογές του.

Η μετατροπή της εντολής (που του είχε ανατεθεί) για εκπροσώπησης της παράταξης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΡΜ σε έμμισθη θέση, ενόχλησε σφόδρα και έγινε αφετηρία σχολιασμών για εξαγορά του συμβούλου που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Παν. Παπαϊωάννου. Μάλιστα, πολλοί έλεγαν πως είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ενός Δούρειου Ίππου στην ομάδα. Η υπερψήφιση του προβληματικού προϋπολογισμού από τον Παναγιώτη Δούρο, παρά την κατηγορηματική αρνητική τοποθέτηση της παράταξης Παπαϊωάννου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κλήθηκε σε απολογία, αρνήθηκε να πάει, κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης με υπερφίαλο περιεχόμενο και εισέπραξε ένα «στο καλό να πας».

Κάπως έτσι, τελειώνει η υπόθεση της τρίτης αποστασίας που χαρακτηρίζει την πολιτική πορεία του Παναγιώτη Δούρου. Η εκτίμηση σοβαρών Αυτοδιοικητικών παραγόντων είναι πως «Εδώ τελειώνει και η αυτοδιοικητική πορεία του Παν. Δούρου», χρησιμοποιούν μάλιστα την φράση «Θα υποστεί το θάνατο της Αλεπούς».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΔΟΥΡΟΥ

«ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τη θυροκολλημένη από δικαστική επιμελήτρια έγγραφη πρόσκληση προς εμένα, της δημοτικής παράταξης “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”, με την οποία καλούμαι να παρευρεθώ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει αύριο ή μεθαύριο σε ώρες που μου καθορίζονται στην εν λόγω πρόσκληση στο γραφείο του επικεφαλής αυτής.
Στο κείμενο αυτό καλούμαι να εκφράσω τις “αιτιάσεις, απόψεις και ισχυρισμούς” μου σχετικά με τον τρόπο που αποφασίζω και ψηφίζω στο δημοτικό συμβούλιο και ότι “ψηφίζω αντίθετα και δεν ταυτίζομαι με την άποψη της παράταξης”.
Το κείμενο αυτό είναι ένα κείμενο βαθιά προσβλητικό προς εμένα, την προσωπικότητα και τη μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση και το μαχόμενο αγροτικό συνδικαλισμό.
Σαράντα χρόνια δε φοβήθηκα ποτέ, δεν κρύφτηκα και δε μετείχα σε υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές.
Είμαι από τους ιδρυτές της παράταξης, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου, πιστεύοντας στην πολιτική ηθική και ακεραιότητά του στην οποία ακόμη πιστεύω και την οποία τιμώ, όπως και άλλων συνιδρυτών και συνυποψηφίων μου, πολλών που μάχονται ακόμα και σήμερα για το καλό του Δήμου, την αλλαγή σελίδας στην πολιτική ηθική και πρακτική στο Δήμο μας.
Δυστυχώς όμως κάποιοι και κάποιες δεν εγκλιματίστηκαν ποτέ στην παράταξη, τη χρησιμοποίησαν πρόσκαιρα γιατί έτσι τους συνέφερε τότε αλλά τώρα είναι έτοιμοι “να γυρίσουν στο μαντρί” από το οποίο ποτέ ουσιαστικά δεν έφυγαν και να κατηγορήσουν εμένα για ενδοτισμό.
Κάθε μέρα βρίσκονται όλοι μαζί, εκείνα τα μέλη μας που κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή στις εκλογές, μαζί με τους ηττημένους που έστειλε ο λαός στα σπίτια τους. Όλοι αυτοί σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν τον επικεφαλής της “ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” Παναγιώτη Παπαιωάννου, με σκοπό να αλώσουν την παράταξη και να με εξοντώσουν πολιτικά τόσο εμένα όσο και πολλά άλλα στελέχη που εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα ιδανικά και τις εξαγγελίες της ίδρυσης της παράταξης και για το λόγο αυτό στελέχη όπως εγώ αλλά και άλλοι τους στεκόμαστε εμπόδιο.
Σε λίγο καιρό θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες τους και θα είναι πάλι μέλη στο πολιτικό καρναβάλι στο οποίο ανήκαν.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με κλήσεις σε απολογία και πολιτικούς τραμπουκισμούς δε φοβάμαι και δε φιμώνομαι.
ΔΗΛΩΝΩ λοιπόν ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους Μυκηνών, προασπίζοντας όλα όσα με έκαναν μαζί με πολλούς άλλους να ιδρύσουμε την παράταξη το τέλος του 2022.
Θα συνεχίσω να δίνω τον καλό αγώνα για τους συνδημότες μου, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια από το 2002 μέχρι και σήμερα».

ΤΟ «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ»

«Η δημοτική παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας», παραμένει μία μεγάλη, ανοικτή, δημοτική παράταξη του Δήμου Άργους Μυκηνών, χωρίς κομματική ταυτότητα, όπως διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή και κατά την ιδρυτική της διακήρυξη.
Οποιοσδήποτε πολίτης του Δήμου Άργους Μυκηνών μπορεί να εγγραφεί στην παράταξή μας (όπως κάνουν καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας) αλλά και όποιος επιθυμεί μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν.
Η θέση της παράταξης μας «Συμφωνία Δημιουργίας» για την στάση της και την θέση της στα θέματα τα οποία τίθενται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως κατά την έγκριση αιτήματος για την λήψη δανείου αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2024 ήταν ξεκάθαρη και αρνητική και ήταν προϊόν ομόφωνης απόφασης δύο τουλάχιστον γενικών και δημόσιων-ανοικτών συνελεύσεων των μελών της, στις οποίες ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν προσήλθε αν και είχε προσκληθεί από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου.
Όμως ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν ακολούθησε και δεν ταυτίστηκε με τις αποφάσεις αυτές και έτσι κλήθηκε, σύμφωνα με τον νόμο, να προσέλθει σε συνέλευση της παράταξης για να αιτιολογήσει τη θέση του.
Ο κ. Δούρος, μετά την πρόσκληση που του επιδόθηκε, αναγκάστηκε να κάνει αυτό που όφειλε να κάνει από καιρό.
Επιτέλους Ανεξαρτητοποιήθηκε!!!»

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Δημ. Συμβούλιο την Τρίτη με 20 θέματα προς συζήτηση

Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει (δια ζώσης) την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις…

% μέρες πρίν

Β. ΣΠΑΝΑΚΗΣ: Να διαδώσουμε τη φιλοζωία στα νέα παιδιά

Τις δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση…

% μέρες πρίν

Σκληρή απάντηση Καραγιάννη σε Μάκαρη

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Ντίνα Καραγιάννη, αποδεικνύεται “σκληρό καρύδι”. Με αφορμή την πρωινή…

% μέρες πρίν

ΜΑΚΑΡΗΣ: «Έχει άδεια η εταιρία που διαλέξατε»; Όλα νόμιμα απαντά η Ντίνα Καραγιάννη

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, συνεχίζει την επίθεση…

% μέρες πρίν

Το επιτελικό κράτος συνεχίζει τις σπατάλες

γράφει ο Τάσος Λάμπρου* "Το επιτελικό κράτος συνεχίζει τις σπατάλες, πληρώνει Χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων…

% μέρες πρίν