Ο Ορφανός ξέπλυνε τη ντροπή

310

Χρειάσθηκε να περάσουν 50 ολόκληρα χρόνια από το θάνατο του Ήρωα Συνταγματάρχη Γιώργου Μπούτου και τριάντα από την στιγμή που με πρωτοβουλία του Γιάννη Ρούτουλα και αποδοχή του Γιώργου Τσούρνου τοποθετήθηκε η προτομή του Ναυπλιώτη Ήρωα δίπλα από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Χθες, 15 Ιουλίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση του αντιστρατήγου Δ/Β Νικόλαου Βασιλού  για να αποφασίσει ο Δήμος Ναυπλιέων τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης τιμής των  νεκρών Ναυπλιέων και των ζώντων αγωνιστών καταγόμενων από την Αργολίδα.

Με ένθερμη υποστήριξη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου και συμπληρωματική παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Ορφανού, η πρόταση υπερψηφίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΩΣ και ένα κενό ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης θα καλυφτεί εντός του προσεχούς διαστήματος.

Ο Ήρωας της Κύπρου, η προτομή του οποίου έχει πλέον μεταφερθεί έναντι του Δεσποτικού, θα τύχει της αναγνώρισης και της Τιμής που του αναλογούν, κάνοντας τους συγγενείς του να σκεφτούν «…τουλάχιστον αναγνωρίζεται η θυσία του υπέρ της Κύπρου, απώτερου συνόρου του Ελληνισμού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Μπούτος. Ο Ναυπλιώτης Ήρωας της Κύπρου ΕΔΩ