γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μη έχοντας απέναντί του “τσόλια της δημοσιογραφίας”, ο Γιάννης Μαλτέζος υποχρεώθηκε να ακούσει και να πει αλήθειες. Αλήθειες που αποδόμησαν όλο το αφήγημα με το οποίο ο ίδιος και κάποιοι εκ των συνεργατών του επιχείρησαν και επιχειρούν “δολοφονία χαρακτήρος” κατά του Δημήτρη Καμπόσου και των συνεργατών του. Αλήθειες που ανέδειξαν το αφήγημα, του επί 13 χρόνια Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, για ανάγκη προσανατολισμού της οικονομίας του δήμου προς τον Τουρισμό, με αξιοποίηση της ιστορίας του, των προϊόντων του και των προσωπικότητων που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Τάκης Σαράντος και  Μαρία Μαγκλάρα) που προσκάλεσαν τον Γιάννη Μαλτέζο, του έδωσαν δυνατές πάσες για να προβάλλει τον δήμο. Ο ίδιος όμως, για μια ακόμη φορά, φάνηκε “πολύ λίγος”.

Και βέβαια δεν περιμέναμε, όταν του είπαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι ότι «ο Ηρακλής έλκει την καταγωγή του από το Άργος», να κάνει ρελάνς και να καλέσει τον κόσμο να έρθει στην πόλη για να δει το άγαλμά του Ήρωα, πιστό αντίγραφο διάσημου γλυπτού που κατασκευάσθηκε με οδηγίες της Σχολής Καλών Τεχνών. (Πάλι καλά που δεν είπε ότι σκοπεύει να το ξηλώσει και να το απομακρύνει από το κέντρο της πόλης).

Από την άλλη μεριά, ήταν “μια ευχάριστη έκπληξη” το γεγονός ότι προανήγγειλε την διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας στο Κάστρο της Λάρισας και αποκάλυψε την πρόθεσή του να αναδείξει την περιοχή σε τόπο προσέλκυση επισκεπτών. Ήταν τόση η χαρά από αυτά που άκουγα ώστε, έκανα πως δεν θυμήθηκα  το γεγονός ότι οι επισκέπτες θα ταλαιπωρηθούν να φτάσουν στο Κάστρο λόγο του κακοτράχαλου δρόμου (δρόμου που ο Καμπόσος του ζήτησε 10 φορές να τον βελτιώσει όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης και αυτός “αγρόν ηγόραζεν”, παρά το γεγονός ότι έπρεπε και μπορούσε). Ούτε βέβαια το γεγονός ότι απαξίωνε και διακωμωδούσε την συνεχή προσπάθεια του Δημήτρη Καμπόσου να συνδέσει με Τελεφερικ το Κάστρο με την πόλη για να καταστήσει εφικτή την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Με ενόχλησε η μικρότητα που επέδειξε, όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ανέφεραν πως το Άργος δεν έχει πράσινο, και αυτός απέκρυψε ότι έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή ενός Πάρκου πόλης 40 στρεμμάτων και ότι είναι θέμα χρόνου η δημιουργία ενός ακόμη πνεύμονα πρασίνου που θα βελτιώσει τη ζωή των δημοτών αλλάζοντας τα δεδομένα. Έσπρωξα πίσω στο υποσυνείδητό μου όλες τις πληροφορίες που μου έρχονται και λένε ότι ο Γιάννης Μαλτέζος στα πλαίσια μια κομπλεξικής κακότητας που τρέφει για τον Δημήτρη Καμπόσο, προτίθεται να ματαιώσει την κατασκευή του Πάρκου αυτού για να μην θυμάται ο κόσμος ότι ήταν έργο Καμπόσου.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, αντί να ασχοληθεί με την προβολή του δήμου, ασχολήθηκε με την προβολή του εαυτού του, διακόπτοντας τον Τάκη Σαράντη και δαπανώντας τον τηλεοπτικό του χρόνο για να πει ότι διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2021 έως το 2023.

Ας είναι! Και μόνη η παρουσία του Γιάννη Μαλτέζου σε οποιοδήποτε χώρο προβολής, φέρνει το Άργος και τις Μυκήνες στο προσκήνιο. Ακόμα και αν όσοι τον βλέπου ή τον ακούνε σκέπτονται εκείνη την ώρα «Που είσαι ρε Καμπόσο να μιλήσεις για το Δήμο και τους Πολίτες του».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν