Μήνυση κατά Μαλτέζου και Ζουλούμη για τα αδέσποτα

251

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Καλά ο Γιάννης Μαλτέζος είναι “κωλοπετσωμένος” (έκφραση του λαού) και δεν χαμπαριάζει από μηνύσεις και κοινωνική αποφορά. Η Μαρία Ζουλούμη όμως; Τι έφταιξε η κακομοίρα, που σύνδεσε, με καλή πρόθεση, τη μοίρα της με το Γιάννη Μαλτέζο, να την τραβολογάνε στα δικαστήρια, να τρέχει για καταθέσεις στα Αστυνομικά Τμήματα, να αισθάνεται άσχημα τα βράδια που πέφτει για ύπνο;

Θα μου πείτε, τα θέλει και τα παθαίνει. Θα απαντήσω «Ίσως να μη γνωρίζει τι την περιμένει». Και ακόμα «Ίσως να είναι αφελής και να εμπιστεύεται ότι της λέει το αφεντικό».

Επί της ουσίας, αν κάποιος την σκαπουλάρει από τις συνεχείς μηνύσεις που υποβάλλονται, αυτός θα είναι ο Γιάννης Μαλτέζος. Και θα την σκαπουλάρη λέγοντας ότι «νομότυπα της έχει μεταφέρει τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες για τα αδέσποτα».

Ίσως κάποιος φίλος θα μπορούσε να υποδείξει στη Μαρία Ζουλούμη, αντί να αποδέχεται το ρόλο της Ιφιγένειας να στείλει, ως αρμόδια αντιδήμαρχος, ένα χαρτάκι –επίσημο- στο Γιάννη Μαλτέζο όπου να του περιγράφει την τραγική πραγματικότητα (κάθε μέρα ένα θύμα επιθετικότητας από αγέλες αδεσπότων) και να του ζητά να συσταθούν άμεσα οι Επιτροπές Ευζωίας που προβλέπονται από το νόμο (οι οποίες καθυστερούν εκ δικής του υπαιτιότητας) και να προκηρυχτεί η κατασκευή του καταφυγίου (για το οποίο υπάρχει χώρος, έγκριση και χρηματοδότηση από την εποχή Καμπόσου). Διαφορετικά, να του δηλώνει ότι θα υποβάλει μια μεγαλοπρεπή παραίτηση και να αποχωρίσει διασώζοντας τον εαυτό της από τις βαριές συνέπειες του νόμου οι οποίες έρχονται. Συνέπειες Ποινικές, Αστικές και Ηθικές!

Τελευταίο συμβάν το χθεσινό (και πάλι στο κέντρο του Άργους -Πάρκο Μπόνη-). Ένας νεαρός Κύπριος επισκέπτης, δέχτηκε αναίτια επίθεση αγέλης αδεσπότων και κατέληξε στο Νοσοκομείο με δαγκώματα στα μαλακά μόρια. Βεβαίως, υποβλήθηκε μία ακόμα μήνυση όπου κατονομάζονται ως υπαίτιοι η Μαρία Ζουλούμη και ο Γιάννης Μαλτέζος.

Οι συνέπειες της έλλειψης ικανότητας ή της αδιαφορίας του Γιάννη Μαλτέζου πληθαίνουν. Σε λίγο το Άργος θα πάψει να αναφέρεται ως πατρίδα του Ηρακλή ή της Μακεδονικής δυναστείας (που το πάλεψε και το κατάφερε ο Δημήτρης Καμπόσος και οι συνεργάτες του) και θα αναφέρεται ως η πόλη των Αδέσποτων.

Αν αυτό είναι ο σκοπός του Γιάννη Μαλτέζου, του έχω ένα καλό νέο… «Κοντεύει να το καταφέρει»!