Θεοδώρου: Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι σε διαδικασία ελέγχου για τα αδέσποτα

91

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κα Αγγελική Θεοδώρου απασχόλησε εκ νέου την κοινή γνώμη μετά την δημόσια αποκάλυψη του Γιάννη Μαλτέζου ότι «η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γνωρίζει την ύπαρξη του χώρου εναπόθεσης αδεσπότων στα Παλαιά Σφαγεία που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια, και δεν έχει επιβάλλει ποινή ή εντολή ενεργειών στον Δήμο κατά το 2024».

Οι δηλώσεις Μαλτέζου τοποθετούν ένα στέλεχος της δημόσιας διοίκησης στο κάδρο ευθυνών αναφορικά με τις δεκάδες επιθέσεις και τραυματισμούς Πολιτών από ανεξέλεγκτα κοπάδια αδεσπότων εντός των ορίων της διοικητικής περιφέρεια του Δήμου Άργους Μυκηνών. Πολύ δε περισσότερο μετά από τα όσα ακούγονται ή ομολογούνται περί εξαφάνισης αδεσπότων από τους δρόμους ή τον χώρο εναπόθεσης αδεσπότων στα Παλαιά Σφαγεία.

Είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει γίνει δέκτης, δια ζώσης και άλλων μεθόδων, πλήθους καταγγελιών. Θεωρητικά, αν το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας κάνει σωστά την δουλειά του θα πρέπει να έχει λάβει γνώση και  δεκάδων αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων περί του τι συμβαίνει στην επικράτεια Μαλτέζου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η κα Αγγελική Θεοδώρου έχει λάβει γνώση των παρανομιών και των προβληματικών καταστάσεων που υπάρχουν και εξελίσσονται κατ’ εξακολούθηση στον Δήμο Άργους Μυκηνών, εις ότι αφορά την ευζωία των αδεσπότων. Η πράξη αποκαλύπτει ότι “δίνει χρόνο στον Γιάννη Μαλτέζο” θεωρώντας –πιθανώς- ότι με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν και θα δοθούν οι βέλτιστες των λύσεων. Ίσως μάλιστα να θεωρεί ότι δεν παρανομεί “αγνοώντας” την παράβλεψη εφαρμογής του νόμου που γίνεται “υπό την κάλυψη” του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ματζούνη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του akromolio.gr η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μας είπε: «Και το Άργος και το Ναύπλιο βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και γι’ αυτό δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση».

Με τον τρόπο αυτό “κάλυψε προσωρινά”, δια της σιωπής της, σειρά επαναλαμβανόμενων συνειδητών παρανομιών στελεχών του Γιάννη Μαλτέζου αλλά και του ιδίου προσωπικά. Υπάρχουν όμως καταγγελίες για «καραμπινάτες διακρίσεις της υπηρεσίας που η ίδια προΐσταται, με διαφορετική αντιμετώπιση ταυτόσημων γεγονότων».

Από τις 12 Ιουλίου, ένα νέο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στα “προς αξιολόγηση”. Ο Γιάννης Μαλτέζος αποκάλυψε δημοσίως σειρά παρανομιών που διαπράττονται σε θέματα διαχείρισης και ευζωίας αδεσπότων, στην διοικητική επικράτεια του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Αν η Διευθύντρια της Περιφέρειας δεν αντιδράσει υπηρεσιακά και άμεσα θα εγείρει το λογικό ερώτημα «γιατί κωφεύει»; Και τότε, η δήλωση Μαλτέζου η οποία έγινε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιτρέψει στην Περιφέρεια, την Εισαγγελία και τους παθόντες να έχουν δημόσια μαρτυρία πιθανής “συνενοχής” μιας δημοσίας υπαλλήλου, (αν αυτή συνεχίσει να αδρανεί).

Η διερεύνηση της ώζουσας υπόθεσης των αδεσπότων, εναπόκειται στο ήθος και στην αίσθηση καθήκοντος ενός εκάστου εξ αυτών που υποχρεούνται να ασχοληθούν.

Αν αυτό δεν συμβεί -υπό καθεστώς διαφάνειας- τότε τα συμβαίνοντα και τα πιθανά κίνητρα όσων «περί άλλων τυρβάζουν» θα αποτελέσουν σίγουρα ένα αφήγημα με εντυπωσιακή συνέχεια.