γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ακόμα και αν διαφωνείτε με την ιδεολογικοπολιτική γραμμή της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα πρέπει να την αγοράζετε ή έστω να την διαβάζετε καθημερινά. Ακόμα και αν είσαστε αδιόρθωτος Μητσοτακικός ή Μπαϊντενιστής, πάλι θα πρέπει να την διαβάζετε έστω και αν περιορίζεστε στην ανάγνωση των όσων γράφει στην σελίδα του ο Παναγιώτης Λιάκος.

Ο Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Διανοητής Παναγιώτης Λιάκος μπορεί και σας προσφέρει όλα όσα πρέπει να ποθείτε από έναν πνευματικό καθοδηγητή.

Αλήθεια, Διεισδυτικότητα, Πλοκή του λόγου, Ευπρέπεια του ύφους, Γνώσεις, Υποδείξεις για έρευνα, Ανεξάντλητη θεματολογία, Ελληνική Οπτική. Πραγματικά όλα όσα πρέπει να ποθείτε από έναν πνευματικό καθοδηγητή.

Στην σημερινή “Κυριακάτικη Δημοκρατία” δημοσιεύει ένα άρθρο που λες και έχει γραφεί ειδικά για την Έκθεση Βιβλίου που θα ανοίξει τις πύλες της –στο Ναύπλιον- την Παρασκευή το απόγευμα. Το άρθρο έχει τίτλο «Η μαγεία του τυπωμένου λόγου» και ένα μικρό του μέρος το αντιγράφω στη συνέχεια, παροτρύνοντάς σας να αναζητήσετε την εφημερίδα, να ψάξετε την σελίδα 63 και να βυθιστείτε στην απόλαυση.

Γράφει ο, φίλος του Ναυπλίου, Παναγιώτης Λιάκος:

«Το βιβλίο, οι εφημερίδες, τα περιοδικά είναι η φθηνότερη και χρησιμότερη πολυτέλεια που μπορεί να αγοράσει ή να δανειστεί κάποιος. Εκεί γίνονται αδάπανα ταξίδια, που δεν γνωρίζουν χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς. Ακίνητος ταξιδεύεις, με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, επιβαίνοντας σε όχημα λέξεων που έφτιαξε ένας διανοητής.

Επίσης, η ανάγνωση είναι μια πράξη αλτρουισμού. Την ώρα που τα μάτια σου τρέχουν πάνω σε ένα κείμενο και αντιστοιχούν τις λέξεις με τα νοήματα, τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα στο νου σου, το εγώ σου ευθυγραμμίζεται με έναν άλλον νου.

Η ανάγνωση προϋποθέτει καταβολή προσπάθειας. Έχει αντίτιμο την κόπωση. Ο αναγνώστης δωρίζει χρόνο και κόπο για να ταξιδέψει στο μυαλό του στρατηγού, που παρέταξε τις λέξεις του σαν καλά εκπαιδευμένο στράτευμα. Η μία λέξη τοποθετημένη δίπλα στην άλλη με στόχο τη μεγιστοποίηση της ισχύος των μηνυμάτων του διοικητή τους……..».

Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιον. Φωτογραφία αρχείου.

Εδώ σταματώ. Αν σας έπεισα, τρέξτε στο περίπτερο. Αγοράστε ή παραγγείλετε την εφημερίδα που δημοσιεύει το άρθρο. Αν πάλι δεν το βρείτε δεν πειράζει. Μπορεί να χάσατε ένα αριστούργημα αλλά, ποτέ δεν είναι αργά για μια πνευματική απόλαυση. Και πνευματική απόλαυση είναι τα άρθρα του Έλληνα διανοητή Παναγιώτη Λιάκου που δημοσιεύονται καθημερινά στην εφημερίδα που συνεργάζεται και στα site που δημοσιεύουν δικά του κείμενα.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν