Κάθε φορά που διαβάζω αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ή ακούω τις δηλώσεις που κάνει με ύφος 50 αυτοκρατόρων –κάτοχων της μοναδικής αλήθειας-, θυμάμαι την Κίρκη. (Για όσους δεν έχουν διαβάσει Ομήρου Οδύσσεια, είναι η βασίλισσα που πρόσφερε στον Οδυσσέα και τους συντρόφους του απολαύσεις με –κρυφό- αντάλλαγμα τη μετατροπή τους σε γουρούνια).

Διαβάστε τι γράφει ο Γεράσιμος Γραμματικόπουλος, ρωτήστε όπως και εγώ να μάθετε αν είναι αλήθεια και μετά αναλογισθείτε: «Όταν τα νούμερα της πολιτικής, εκλέγονται από τα νούμερα του εκλογικού σώματος, δεν είναι λογικό να μας κυβερνούν με βάση τα νούμερα των αγράμματων στατιστικολόγων;».

Γράφει ο Gerasimos Grammatikopoupos στην σελίδα του Facebook που έχει τίτλο Κενό Δίκτυο

«Δεν σας είπαν ότι έχουν προτεραιότητα την Δημόσια Υγεία; Ναι σας το είπαν. Εσείς όμως δεν καταλάβατε ποιός ακριβώς είναι ο σκοπός τους με αυτή την προτεραιότητα, είναι δική σας “ατομική ευθύνη”.

Η διαρκής ψυχολογική (και στην συνέχεια αφόρητη χρηματική) πίεση στον γιατρό σας να μην σας γράφει εξετάσεις, είναι μέρος της “προληπτικής ιατρικής” τους.

Γιατί έχει τον ίδιο τύπο πληθυσμού ο νευρολόγος (ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα) στην μικρή πόλη με το μεγάλο αστικό κέντρο ώστε να μετριέται με “μέση τιμή” (median) ανά την επικράτεια. Γιατί είναι το ίδιο ο νευρολόγος (ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα) που ασχολείται κυρίως με την Πολλαπλή Σκλήρυνση (και άρα ιδανικά ζητά από τον ασθενή μια τριπλή μαγνητική κάθε χρόνο), σε σχέση με αυτόν που επικεντρώνεται στην κεφαλαλγία και στην χειρότερη θα ζητήσει ένα εγκεφαλογράφημα άπαξ, ώστε να μετριέται με “μέση τιμή” μεταξύ τους ο “καλός” και ο “κακός” γιατρός.

Γιατί είναι το ίδιο το αστικό κέντρο με τα 12 διαγνωστικά κέντρα και η μικρότερη πόλη με τα 2-3 ή κατά περίπτωση και το 1 και μοναδικό κέντρο ώστε να υποθέτεις αυτόματα ότι υπάρχει διαφθορά και “βρώμικη συνεννόηση” όταν οι μισοί πάνε στο 1 (από τα 2 ή και το 1 και μοναδικό!). #NOT!

Ποιός είναι λοιπόν ο στόχος και ο σκοπός;

Να μην σας γράφουμε εξετάσεις παρά με το σταγονόμετρο. Να μην κάνουμε σωστά την δουλειά μας.

Και αφού δεν θα μπορείτε έτσι να διαγνωστείτε και να σας παρακολουθούμε όπως πρέπει δεν θα ήταν ίσως καλύτερα να πάτε σε ένα μεγάλο ιδιωτικό που θα σας καλύπτει η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και να μην μπλέκετε με τον “Εεεε, οπή!” (ΕΟΠΥΥ) καθόλου;

Κάπως έτσι έχω συναντήσει ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση από την Βρετανία που είχαν 10 ολόκληρα χρόνια να κάνουν μαγνητική, ξεχασμένοι από θεούς και από ανθρώπους.

Κάπως έτσι θα σας ξεφορτωθούν κι εσάς… Triage με AI και αν το περάσετε, οικογενειακός γιατρός σε θέση δύστροπου πορτιέρη και αν τον περάσετε, ραντεβού σε 5 μήνες στον ειδικό και αν τον πείσετε, έλεγχος και θεραπεία βάσει υπολογισμού του κόστους σας, δηλαδή “cost effectiveness” και αν ζήσετε, θα είναι γιατί πρέπει να δουλεύετε ΕΞΑΗΜΕΡΟ και μετά την “σύνταξη” σας (τυπική ημερομηνία δλδ).

Αν δεν μπορείτε, τι να κάνουμε, κάποιοι ζουν – κάποιοι πεθαίνουν. ENJOY!

Άντε, καλό μπανάκι και σήμερα!

____

Gerasimos Grammatikopoupos (Νευρολογόγος)»

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν