Οι θερμοκρασίες των 40ο Κελσίου που αντιμετώπιζαν δεν στάθηκαν ικανές να τους εμποδίσουν να ζήσουν μια ονειρική περιήγηση στους τόπους δημιουργίας του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού (Μεσσήνη, Πύλος, Αρχαία Ολυμπία) και στον τόπο δράσης του Αγίου Ανδρέα (Πάτρα).

Η διήμερη γνωριμία με τις εστίες του Πολισμού των Ελλήνων, την οποία οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί με 50 περίπου Εργαζόμενους και συνταξιούχους να επιβιβάζονται στο τουριστικό λεωφορείο που θα τους ταξίδευε σε ένα κύκλο 1.000 περίπου χιλιομέτρων.

Αρχαία Ολυμπία, Αρχαίο Στάδιο.

Με πρώτη στάση την Αρχαία Μεσσήνη και περπάτημα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό της χώρο, οι 50 τυχεροί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Κ.Ν.Ε, Ραφαήλ Μπαρού, απόλαυσαν την ζωντανή ξενάγηση του Αρχαιολόγου Ανδριανού Ψύχα και έμαθαν εντυπωσιακά στοιχεία για τη ζωή και την συνεισφορά των Μεσσηνίων στον πολιτισμό. Η συνέχεια στην Πύλο υπήρξε εξ ίσου ενδιαφέρουσα.

Οι πρωταγωνιστές της περιήγησης. Ραφαήλ Μπαρού (Οργανωτής της περιήγησης) και Ανδριανός Ψύχας (Ξεναγός των εκδρομέων)

Η διανυκτέρευση, στο κέντρο της πόλης επέτρεψε στους Ναυπλιώτες εκδρομείς να κερδίσουν ένα επί πλέον δώρο. Την γευστική επαφή με την γαστρονομία της περιοχής.

Η Κυριακή βρήκε την ομάδα στην Αρχαία Ολυμπία να περπατούν στο στάδιο των αγώνων και να θαυμάζουν τα εκθέματα του Μουσείου.

Το προσκύνημα στη μητρόπολη των Πατρών και το κεράκι που άναψαν, κάνοντας τον σταυρό τους στον Άγιο Ανδρέα, ήταν το τέλος των επισκέψεων.

Η εκδρομή, σοφά προγραμματισμένη επανέκαμψε στο Ναύπλιον εγκαίρως προκειμένου οι μετέχοντες να μην στερηθούν τον αγώνα του τελικού και τη νίκη της Ισπανίας.

Με δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας, Ραφαήλ Μπαρού, οργανωτής του διήμερου Πολιτισμικής και Ιστορικής γνωριμίας, τόνισε ότι “Ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι συνεχής. Δικαίωμα των εργαζομένων είναι και η γνωριμία τους με την ιστορία και των πολιτισμό των προγόνων μας. Και σας αποκαλύπτω ότι, σε λίγες ημέρες θα γίνεται θεατές μιας πολιτιστικής πρωτοβουλίας του Εργατικού Κέντρου για την οποία θα μιλήσει όλη η Ελλάδα”.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν

Στη  Λατινοπούλου ο τ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Στο κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου προσχώρησε ο οργανωτικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί…

% μέρες πρίν

Βαριές κατηγορίες κατά Μαλτέζου από “Αλλαγή Πορείας”

Για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μαλτέζος επιχείρησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…

% μέρες πρίν