Γαβρήλος και Μερμίγκης ένωσαν δυνάμεις για τον Ανάβαλο

173

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στο ΤΟΕΒ Πουλακίδας καθώς και στην κεντρική δεξαμενή της Αγ. Τριάδας, ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας και ο Παναγιώτης Μερμίγκης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος».

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συζήτηση με τους ανθρώπους του ΤΟΕΒ Πουλακίδας, το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας είναι κρίσιμο. Η ζήτηση για νερό είναι πάνω από 8.000κ.μ, ενώ η μόνο αντλία που λειτουργεί παράγει 6.000κ.μ/ώρα, που όμως και αυτά δεν φτάνουν στον προορισμό τους ολόκληρα, αφού λόγω της κακής κατάστασης του αγωγού υπάρχουν διαρροές και μεγάλες απώλειες.

Οι Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας και ο Παναγιώτης Μερμίγκης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», μετά και την Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού προς τα αρμόδια Υπουργεία, σημειώνουν πως «οι αγρότες είναι πλέον αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μεγάλων ζημιών, λόγω της θερινής ζέστης και της αδυναμίας του Αναβάλου να ποτιστούν οι καλλιέργειες.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί τώρα, και όχι χθες, λύση για τον Ανάβαλο, διαφορετικά θα δούμε για μια ακόμη φορά τις σοδειές να πέφτουν στο έδαφος και να καταστρέφονται, συμπαρασύροντας και την τοπική αγροτική οικονομία της Αργολίδας».