ΑΡΓΟΣ: Συνεδρίαση στο καταμεσήμερο για Καλλιτεχνικό Σχολείο κ.α.

Παραβλέποντας τα 40άρια που ταλανίζουν το Άργος, ο Γιάννης Μαλτέζος επέβαλε (μέσω του Προέδρου) για μία ακόμη φορά την μεσημεριάτικη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι η Ίδρυση και Λειτουργία Λυκειακής τάξης του Καλλιτεχνικού σχολείου.

Είναι ένα θέμα που έχει βαρύ ιστορικό λόγω του προφανούς σχεδιασμού μεταφοράς της έδρας του σχολείου από την Προσύμνη στο Κουτσοπόδι (αρχικά) και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί. Εκτός της κοινωνίας των ορεινών χωριών έχουν αντιδράσει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, οι εξ Αμερικής Ευεργέτες και πολλοί φορείς και προσωπικότητες.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη προσπάθεια του Γιάννη Μαλτέζου την οποία υπερψήφισαν οι σύμβουλοί του και ο Παναγιώτης Δούρος, κατέπεσε ως μη νόμιμη με απόφαση της Αποκεντρωμένης. Επίσης ότι σε δημοσιευθείσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί ιδρύσεως Καλλιτεχνικών Λυκείων δεν αναφέρεται το σχολείο με έδρα τον δήμο Άργους Μυκηνών ακριβώς διότι δεν είχε υπάρξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός του 2024.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 15:00, (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) με τα παρακάτω θέματα στην Ημερήσια Διάταξη του σώματος:

ΘΕΜΑ 1. Ίδρυση και λειτουργία Λυκειακής Τάξεως του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας – εισηγητής ο κ. Α. Βαρδάκας.

ΘΕΜΑ 2. Περί αποδοχής των όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2024, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 43 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/A/11-5-2015) όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 2 της από 26-8-2015 ΠΝΠ που κυρώθηκε με το Ν. 4350/2013 – εισηγητής ο κ. Γ. Κωτσονάρος.

ΘΕΜΑ 3. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2024 – εισηγητής ο κ. Γ. Κωτσονάρος.

ΘΕΜΑ 4. Προσωρινή έγκριση εισόδου – εξόδου σε αγροτεμάχιο (ΚΑΕΚ 20430307086, 020430307105, 020430307095) για υπάρχον βιοτεχνικό κτίριο, ιδιοκτησίας Μαυρόγιαννη Μιλτιάδη, για τις εγκαταστάσεις με επωνυμία: 1.ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ Α.Ε. με δραστηριότητα «ΚΑΔ – ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», 2.«ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ» με δραστηριότητα «ΚΑΔ – ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού, στην θέση «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Κτηματικής Περιφέρειας Μαλανδρενίου, Δ.Ε. Κουτσοποδίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών και επί αγροτικής οδού (τροποποίηση της με αριθ. 185/2022 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου) – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.

ΘΕΜΑ 5. Έγκριση αιτήματος για αναθεώρηση των Αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) ΔΗΜΟY ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, με την επωνυμία «Κ.Δ.ΑΠ ΑΡΓΟΥΣ»,  Κ.Δ.ΑΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ» και «Κ.Δ.ΑΠ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ», λόγω μεταβολής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με την αυτοδίκαιη λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης [Ν.Π.Ι.Δ.] του Δήμου Άργους Μυκηνών με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών» (Κ.Ε.Δ.Α-Μ.) – εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.

ΘΕΜΑ 6. Έγκριση αιτήματος για αναθεώρηση της αριθμ. πρωτ.: 1923/31.07.2018 (ΑΔΑ:ΩΛΔΙΩΨΔ-ΦΩΘ) Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού με την επωνυμία «Νέος Βρεφονηπιακός Παιδικός  ταθμός Νέας Κίου», Δήμου Άργους –Μυκηνών λόγω μεταβολής του στοιχείου β) του άρθρου 2 παρ.4 του ΠΔ 99/2017 – εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.

ΘΕΜΑ 7. Περί εγκρίσεως διαγραφής προ-προνηπίων βρεφών από τα τμήματα των παιδικών, βρεφικών & βρεφονηπιακών σταθμών της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους – Μυκηνών κατά την λήξη του σχολικού έτους 2023 – 2024 – εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.

ΘΕΜΑ 8. Περί κοπής δέντρου επί της οδού Νικηταρά στο Άργος – εισηγητής ο κ. Γ. Αλεξανδρόπουλος.

ΘΕΜΑ 9. Περί εγκρίσεως κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Άργους – εισηγητής ο κ. Χ. Φλεβάρης.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν