Οι γνωστές δικαστίνες του Αρείου Πάγου τι λένε;

87

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Διαβάζεις κάποιες ειδήσεις και λες δεν είναι δυνατόν! Δεν είναι δυνατόν! Δεν είναι δυνατόν! Λες και έχουν βαλθεί όλοι να μας τρελάνουν – και να διαλύσουν τη χώρα. Δείτε αυτό το απίστευτο:

Πιάσαν έναν 28χρονο Πακιστανό στη Ρόδο, επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε μαζέψει προσάναμμα και προσπαθούσε να του βάλει φωτιά. Ευτυχώς που τον είχε δει κάποιος κάτοικος της περιοχής να κινείται ύποπτα και κάλεσε την Αστυνομία.

Κατά τη σύλληψή του, ο Πακιστανός επέδειξε πλαστό δελτίο Ασύλου. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Όταν τον πήγαν στο τμήμα και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένος, ότι είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας στο παρελθόν και ότι έχει μπει στην χώρα κατ’ επανάληψη! Τον είχαν πιάσει στη Μύκονο και τον απέλασαν. Τον ξαναπιάσαν στην Καλαμάτα και τον ξανα-απέλασαν. Τον πιάσαν πάλι στην Αθήνα και τον απέλασαν και τώρα τον πιάνουν στη Ρόδο! Όλες τις φορές μπήκε από την Τουρκία!

Θάνος Τζήμερος

Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για απλή περίπτωση. 4 πληρωμές σε διακινητές δεν είναι λίγα λεφτά. Κάποιος του τα δίνει, για κάποιον λόγο ή περνάει τζάμπα, για κάποιον λόγο επίσης. Κάποιος τον τροφοδοτεί με πλαστά χαρτιά. Για κάποιον λόγο θέλει (ή θέλουν) σώνει και καλά να είναι στη χώρα μας. Άρα υπάρχει πράγμα από πίσω, που οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα έπρεπε να το ψάξει. Είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να προφυλακιστεί για όλο αυτό το διάστημα.

Όμως με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο Πακιστανός αφέθηκε ελεύθερος με… περιοριστικούς όρους! Ποιους; Την εμφάνισή του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του (πού, δηλαδή;), και (κρατηθείτε…) την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα!

Ναι, δεν είναι αστείο. Ναι, δεν είναι πρωταπριλιά. Ναι, είναι η Ελλάδα των γαλαζαίων! Ντρέπομαι, θυμώνω, απελπίζομαι, που είμαι υποχρεωμένος να ζω σ΄αυτό το ανεκδιήγητο χαμαιτυπείο που υποδύεται το κράτος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο το αντιγράψαμε από την σελίδα του Θάνου Τζήμερου στο Facebook και ο τίτλος είναι δικός μας)