Απέκλεισαν τους Ναυπλιείς και τους Επισκέπτες από εκδήλωση του Φεστιβάλ

158

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Μπορεί ο Κώστας Καράπαυλος (Πολιτικός προϊστάμενος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ), σε μια συμβολική κίνηση ευθύνης και αυτοκριτικής να παρέμεινε στο λιμάνι και να μην πήγε στο Μπούρτζι, όμως η γκάφα και οι συνέπειές της παραμένουν. Παραμένει επίσης και η φήμη πως «αυτό έγινε για να ανανεωθούν οι ρουσφετολογικοί δεσμοί με κάποιους εκ των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Ορφανού».

Η ενσωμάτωση στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ μιας βραδυάς Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή στο Πιάνο και την Σοφία Μανουσάκη ως ερμηνεύτρια, ήταν αναμφισβήτητα επιτυχής επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Βακαρέλη.

Η επιλογή όμως ως χώρου υλοποίησης της καστρονησίδας Μπούρτζι ήταν το απόλυτο εμπόδιο για την προσέλευση Ναυπλιωτών και επισκεπτών (αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα του Φεστιβάλ) για να την παρακολουθήσουν.

Ο περιορισμός θέσεων, που έθεσε ως προϋπόθεση το Υπουργείο Πολιτισμού, λειτούργησε τελικά ως μηχανισμός ρουσφετολογικής υποχρέωσης για την ανεύρεση της πολυπόθητης πρόσκλησης. Και μπορεί ο Δημήτρης Ορφανός να έμεινε (προσωπικά) έξω από αυτό το παιχνίδι όμως μια ομάδα εκ των Συμβούλων του, που υποδεχόταν τους προσερχόμενους στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στις λάντζες, εισέπραξε πολλά ευχαριστώ από τους “τυχερούς” της βραδυάς. Τυχερούς λόγω σημαδεμένης τράπουλας «βοά το Ναύπλιον».

Θα μπορούσε κανείς να πει πως «Ήταν μια βραδυά πληρωμένη από τους Δημότες, για την διασκέδαση των Δημοτικών Συμβούλων (ανεξαρτήτως παρατάξεων) και των εχόντων μια κάποια άκρη (π.χ. στελέχη του Γιάννη Μαλτέζου)».

Κατά τα άλλα, αντιγράφω από την ιστοσελίδα argolikianaptiksi.gr, απ’ όπου και η φωτογραφία:

«Ήταν μια βραδιά, αφιερωμένη στα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, γεμάτη συναισθήματα και μουσική μαγεία. Ο Στέφανος Κορκολής με την πιανιστική του δεξιοτεχνία και η Σοφία Μανουσάκη με την εκπληκτική της φωνή μας ταξίδεψαν σε ένα μουσικό ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας. Σίγουρα η απαγόρευση μεγαλύτερου αριθμού θεατών στέρησε από πολλούς συμπολίτες μας να απολαύσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά σε ένα τόπο που προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις Οι τριακόσιοι περίπου θεατές έδειχναν με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό τους και έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι αφού η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα».