1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Έξυπνα Ελληνικά Νησιά

40

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Έξυπνα Νησιά – Ευκαιρίες και Προκλήσεις διοργανώνει ο International Hellenic Association (ΙΗΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους Καλυμνίων, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Κηφισιάς, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην Ψέριμο, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024.
Η πρωτοβουλία αφορά στην προαγωγή, αλλά και στην επέκταση του στόχου που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 για τη δημιουργία των πρώτων 30 ευρωπαϊκών νησιών – εκ των οποίων τα έξι Ελληνικά – που θα πετύχουν την πλήρη μετάβαση στην ενεργειακή αυτονομία, και όχι μόνο, μέχρι το 2030.

“Ο ΙΗΑ αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, με στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα. Οι δήμοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι συνδεδεμένοι με το νησί της Ψερίμου και δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για το θέμα του συνεδρίου”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Στις εργασίες του συνεδρίου, θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους εισηγητές, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις για τα σημαντικά προβλήματα των νησιών μας, όπως είναι η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, κ.ά.

Οι συνεδρίες και τα στρογγυλά τραπέζια έχουν δομηθεί με σύντομες παρουσιάσεις, με σκοπό να υπάρχει χρόνος για εκτεταμένες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες από διαφορετικές ειδικότητες.