Φραγκιουδάκης: “Ο προϋπολογισμός είναι έργο συλλογικής προσπάθειας”

Το akromolio.gr απευθύνθηκε στον πρωτεργάτη της οικονομικής στρατηγικής του Δήμου Ναυπλιέων, Γιώργο Φραγκιουδάκη, και του ζήτησε να σχολιάσει τη βαθύτερη σημασία της υπερψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων. Ενός προϋπολογισμού που, θυμίζουμε, χρειάσθηκε περισσότερο από 5 μήνες για να καταρτισθεί, να ισοσκελισθεί και να ψηφισθεί από την Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόθυμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων μας απάντησε συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον του δήμου: “Χθες, (Παρασκευή 14/6/24) ψηφίστηκε ομόφωνα ο 1ος – μετά από πολλά χρόνια – πραγματικά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων, βασισμένος σε αληθινά χρήματα και όχι στους ευσεβείς πόθους δημοτικών αρχών του παρελθόντος, που το μόνο που κατάφερναν, ήταν να δημιουργήσουν συσσώρευση χρεών πολλών εκατομμυρίων.

Έγινε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Έχουμε, όμως, πάρα πολλά βήματα ακόμη, που πρέπει να ακολουθήσουν.

Βαδίζοντας σταθερά πάνω στις ράγες της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με ταπεινότητα, σεβασμό και πολλή δουλειά, μεταμορφώνουμε τον Δήμο και τον οδηγούμε σε μία νέα εποχή.

Ο στόχος της 5ετίας, τίποτα λιγότερο, από το να γίνει η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ο πρώτος σύγχρονος Δήμος της χώρας”.

Τον ρωτήσαμε ακόμη πως αισθάνεται που είναι εκείνο το στέλεχος της δημοτικής αρχής το οποίο “τράβηξε των παθών του” προσπαθώντας να σχεδιάσει το δρόμο του μέλλοντος ενώ συγχρόνως πάλευε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που είχαν τις ρίζες τους στο παρελθόν.

Απάντησε με σεμνότητα φέρνοντας στο προσκήνιο όλους όσους τον στήριξαν αυτό το κρίσιμο διάστημα.

“Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμαρχο για την αμέριστη εμπιστοσύνη του, την οικονομική υπηρεσία του Δήμου για την αφοσίωσή τους στο έργο τους, καθώς και όλους τους συμβούλους της δημοτικής αρχής, που σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους και πνεύμα συνεργασίας, συνέβαλαν καθοριστικά με τον τρόπο τους στην προσπάθεια αυτή”.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν