γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Διάβασα την ανακοίνωση του ΚΚΕ που θριαμβολογούσε για την επιτυχή εκλογική παρουσία του στην Πελοπόννησο, στη μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024.

Κατά την προσφιλή τους συνήθεια οι κομμουνιστές παρουσίασαν το άσπρο μαύρο και χρησιμοποίησαν τα στοιχεία όπως τους ταίριαζε, γνωρίζοντας πως τα μέλη τους «θα τα φάνε αμάσητα».

Γράφει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ:

«Σε όλους τους νομούς σημειώθηκε άνοδος των ποσοστών του Κόμματος, σε σχέση με τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών πέρυσι τον Ιούνιο»

Απαντώ εγώ χρησιμοποιώντας τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου. Και συμπληρώνω ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε συνολικά στους 5 νομούς της Πελοποννήσου 16.892 ψήφους, έναντι 18.155 στις εκλογές του Ιουνίου και 19.630 στις εκλογές του Μαΐου 2023.

Γράφουν: «Στην Μεσσηνία, το συνολικό ποσοστό του ΚΚΕ έφτασε το 8,73%, δηλαδή σημείωσε αύξηση 1,29% σε σχέση με πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές».

Απαντώ εγώ: Χρησιμοποιώντας πάλι τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη Μεσσηνία, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, ΚΑΙ επίσης πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε στη Μεσσηνία, συνολικά 5.728 ψήφους, έναντι 6.645 στις εκλογές του Ιουνίου και 6.636 στις εκλογές του Μαΐου 2023.

«Στη Λακωνία, σημειώθηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση απ’ όλους τους νομούς (+1,79%), καθώς το ΚΚΕ έφτασε στο 6,85% (από 5,06%)».

Απαντώ εγώ χρησιμοποιώντας πάλι τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη Λακωνία, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε στη Λακωνία, συνολικά 2.367 ψήφους, έναντι 2.395 στις εκλογές του Ιουνίου και 2665 στις εκλογές του Μαΐου 2023.
«Στην Αρκαδία το Κόμμα έφτασε το 8,09%, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 1,59% σε σχέση με τις βουλευτικές».

Απαντώ εγώ χρησιμοποιώντας πάλι τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην Αρκαδία, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε στη Αρκαδία, συνολικά 3.197 ψήφους, έναντι 3.403 στις εκλογές του Ιουνίου και 3.785 στις εκλογές του Μαΐου 2023.»
«Στην Αργολίδα συγκέντρωσε 6,77% (+1,51%)»

Απαντώ εγώ χρησιμοποιώντας πάλι τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην Αργολίδα, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε στη Αργολίδα, συνολικά 2.545 ψήφους, έναντι 2.704 στις εκλογές του Ιουνίου και 2.980 στις εκλογές του Μαΐου 2023.»
«Στην Κορινθία 5,51% (+1,44%)».

Απαντώ εγώ χρησιμοποιώντας πάλι τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην Κορινθία, σημειώθηκε πτώση των ψήφων του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ έλαβε στη Κορινθία, συνολικά 3.055 ψήφους, έναντι 3.312 στις εκλογές του Ιουνίου και 3.570 στις εκλογές του Μαΐου 2023.»

Ο σοφός Λαός μας λέει «Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά χούι». Έτσι και με το παρακμάζον και αφανιζόμενο σταδιακά ΚΚΕ. Πρώτα θα χάσει τους ψηφοφόρους του και μετά θα πάψει να τους λέει ψέματα για να τους εξαπατά και να τους κρατά σε εγρήγορση.

Όσο για τα συστημικά ΜΜΕ, είναι κατανοητό πως ότι τους εξυπηρετεί το προβάλλουν, ότι δεν τους εξυπηρετεί το αποκρύπτουν και ότι τους απειλεί το κατηγορούν.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν