γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μπορεί να κορόϊδεψε το Μητσοτάκη ότι είναι δικός του (άσχετα αν ήταν υποψήφιος με αριστερό δημοτικό σχήμα στο παρελθόν κ.α.) ή να πούλησε φούμαρα σε παραγοντίσκους και παράγοντες της πόλης καταφέρνοντας να στρογγυλοκαθίσει στην πολυθρόνα του δευτέρου ορόφου, αλλά…. η περίοδος της πολιτικής εξαπάτησης τελείωσε!

Ο σοφός Λαός μας λέει «Μπορείς να κοροϊδεύεις κάποιον για πολύ ή πολλούς για λίγο. Ποτέ όμως πολλούς και πολύ». Λέει και το άλλο… «Μια του κλέφτη, Δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα».

Ο Γιάννης Μαλτέζος είναι ένα ακόμα παράδειγμα επιβεβαίωσης της Λαϊκής σοφίας.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η Πειραιώς, κατάλαβε το προσωπικό του παιχνίδι και την μειωμένη ικανότητα υπηρέτησης ευρύτερων πολιτικών στόχων και “τον έχει θέσει υπό επιτήρηση”. Το φιάσκο της δήθεν εκλογικής υποστήριξης του Δημήτρη Πτωχού στη μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν η κορυφαία ένδειξη. Για τις Ευρωεκλογές η Ν.Δ., μη έχοντας εμπιστοσύνη, έστειλε κουστωδία πρωτοκλασάτων και ήρθε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Έτσι μπόρεσε να κρατηθεί η Αργολίδα στον εκλογικό μέσο όρο και να μη καταρρεύσει, όπως θα συνέβαινε, αν το κόμμα είχε βασισθεί στον ένοικο του δευτέρου ορόφου και στον υποστηρικτή του, βουλευτή του νομού.

Το κομματικό ξεμπρόστιασμα, συνοδεύεται πια και με διοικητικό ξεμπρόστιασμα έλλειψης ικανοτήτων και άγνοιας. Ένα διοικητικό ξεμπρόστιασμα που έχει ήδη συνέπειες στον Δήμο, στους Δημότες, στους αφελείς συνεργάτες που τον εμπιστεύθηκαν και τελικά ΚΑΙ στον ίδιο.

Τα αδέσποτα, εκ των πραγμάτων, έγιναν η πρώτη περιοχή ευθύνης όπου αποκαλύφθηκε το διοικητικό ποιόν του ανθρώπου.

Άγνοια, δυσφημιστικές δηλώσεις, διαχωρισμός δημοτών σε «δικούς μας και μη», παγίδευση έντιμων Δημοτών και συνεργατών, παράβαση της νομοθεσίας, τραυματισμοί και θάνατοι αδεσπότων ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ, δικαστικές έρευνες σε εξέλιξη κ.α. χαρακτηρίζουν τους 5,5 μήνες της παρουσίας του Γιάννη Μαλτέζου. Τώρα, και αφού το ποτήρι ξεχείλισε μπαίνει και ο ίδιος στο στόχαστρο της διοίκησης και της δικαιοσύνης. Η παραπομπή των συνεργατών του, αποδείχθηκε πως δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τον ίδιο εκτός κάδρου.

Στην υπόθεση “αδέσποτα” τα ζητήματα είναι πολλά και σοβαρά. Ο νόμος Βορίδη δεν επιτρέπει ανοχές και οι υπηρεσιακοί παράγοντες μπροστά στο δίλλημα «εγώ ή αυτός» δεν διστάζουν να λένε ΑΥΤΟΣ.

Και μπορεί η ανακριτική διαδικασία να γίνεται από Πταισματοδίκη όμως, όπως ίσως γνωρίζει (δικηγόρος είναι και ο ίδιος και η γυναίκα του και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του αι οι δύο έμμισθοι συνεργάτες που προσέλαβε) η παραπομπή γίνεται για κακουργηματικές πράξεις. Παρεμπιπτόντως, ο ΔΣΑ όταν ένα μέλος του παραπέμπεται για κακούργημα τον στέλνει στο Πειθαρχικό με ερώτημα…

Η αντιδήμαρχος κα Ζουλούμη εκλήθη ήδη να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας. Ο εξ απορρήτων συνεργάτης του κατέθεσε σε αστυνομική έρευνα. Ο θάνατος του συμπολίτη μετά από επίθεση αδεσπότων ερευνάται από τις αρχές για καταλογισμό ευθυνών. Το ίδιο και πολλοί τραυματισμοί ανύποπτων περιπατητών. Τα προβλήματα διατροφής και νερού των αδεσπότων αναφέρονται ήδη σε ΜΜΕ της περιοχής. Η ύπαρξη καταφυγίου χωρίς άδεια, που όμως λειτουργεί με προσωπική του έγκριση και οι υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων αδεσπότων που κρατούνται παρανόμως είναι ένα ακόμα θέμα που η Πολιτεία ερευνά. Το ίδιο και η καταγγελθείσα παράνομη θανάτωση ζώου χωρίς τήρηση νομίμων διαδικασιών (Κάποιοι αυτό το ονομάζουν δολοφονία).

Οι σχετικές καταγγελίες ξέφυγαν από τα στενά και “κουφά” όρια της Π.Ε. Αργολίδας και έφτασαν στην Εισαγγελέα Ζώων του Αρείου Πάγου και από εκεί μεταβιβάστηκαν στις τοπικές δικαστικές αρχές προς άμεση διερεύνηση.

Σήμερα, ήρθε και η σειρά της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ να μεταφέρει στην Αποκεντρωμένη τις υφιστάμενες ανησυχίες Δημοτών για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα αδέσποτα από τον Γιάννη Μαλτέζο προσωπικά και κάποιους εκ των συνεργατών του.

Αναρωτιέμαι. Γιατί αυτοτρικλοπλοποδιάζεται; Γιατί δεν έκανε πρώτο μέλημα την κατασκευή του Καταφυγίου Αδεσπότων (έργο για το οποίο, ο Καμπόσος και οι συνεργάτες του, του άφησαν 470.000 ευρώ και μία έγκριση) προκειμένου να μην έχει μπλεξίματα; Τι δεν του άρεσε; Μήπως γιατί ο κόσμος θα έλεγε πως είναι έργο που το βρήκε έτοιμο από τον Καμπόσο; Τόση ανοησία ή τόση εμπάθεια;

Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά. Ας κάνει μια συνέντευξη Τύπου, ας πει ότι ξεκινά το έργο και ας καλέσει την κοινωνία σε συμπαράσταση. Πρώτος ο Γκαβούνος θα του μεταφέρει (εφ’ όσον του ζητηθεί) όλη την γνώση και την εμπειρία που έχει. (Επί εποχής του, το Άργος είχε γεμίσει με ταΐστρες και ποτίστρες ζώων).

Ας διορθώσει και την 5μελή Επιτροπή με τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος και όχι με το κριτήριο «αυτός είναι δικός μου». Ας καταρτίσει και τον αναγκαίο Στρατηγικό σχεδιασμό και τότε όλα, σιγά σιγά θα ξεχαστούν. Όλα, εκτός από τον θάνατο του συμπολίτη μας και τον σοβαρό τραυματισμό της ανυπεράσπιστης εργαζόμενης.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΟΡΦΑΝΟΣ: «Χάθηκαν 6 μήνες»

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Ο Δημήτρης Ορφανός προσδιόρισε μόνος του το πώς, το γιατί…

% μέρες πρίν

Πιστολιές στον αέρα, εν μέσω Φεστιβάλ Ναυπλίου

Πιστεύει στ’ αλήθεια η Δημοτική Αρχή ότι οι Δημότες θα ασχοληθούν με την ανακοίνωση που…

% μέρες πρίν

Πορτραίτα των αγωνιστών του ’21 στο Ναύπλιο

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ώρα 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση του ΓΙΑΝΝΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗ «Οι αγωνιστές…

% μέρες πρίν

ΟΡΦΑΝΟΣ: «Η πίστωση χρόνου που μας δώσατε έληξε»!

Η απολογιστική συνεδρίαση της 28-6-2024, στον Δήμο Ναυπλιέων, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των Δημοτικών…

% μέρες πρίν

Γιατί Γιάννη Μαλτέζο;

γράφει η Αναστασία Μιχ. Γκώνου Αποφάσισα να γράψω, αφήνοντας πίσω την ιδιότητα της δημοσιογράφου και…

% μέρες πρίν

Τζαρτζάρισμα για το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Η αδιατάρακτη συνέχεια της διεξαγωγής του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, πρέπει να καταλογισθεί στα θετικά της…

% μέρες πρίν