Η έγκριση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και η δήλωση του Δημήτρη Ορφανού ότι «Σήμερα ξεκινά την θητεία της η δημοτική μας αρχή» σηματοδοτεί ένα νέο χρονικό κύκλο για τη διοίκηση (και τις ευθύνες) της πόλης.

Πιθανόν να σκέφτηκαν έτσι τα στελέχη της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Κωστούρου και να εγκαινιάζουν και αυτά μια νέα τακτική αντιμετώπισης  της σημερινής ηγεσίας του δήμου. Η λογική που προβάλει μέσα από την ανακοίνωση που σήμερα στάλθηκε στα ΜΜΕ είναι διττή:

ΠΡΩΤΟΝ: «Η καραμέλα του προϋπολογισμού και των ελλειμμάτων τελείωσε» και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Τέλος χρόνου. Τώρα πια θα κρίνεστε για τις παραλήψεις και τις πράξεις σας».

Η ανακοίνωση της παράταξης ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΝΗ ΜΕΡΑ, με τίτλο «Δεν αξίζει στο Δήμο μας αυτή η εικόνα!» αναφέρεται στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο κυκλικός κόμβος της Πειραιώς. Με αυτό σαν αφορμή, επαναφέρεται στο προσκήνιο ο σχεδιασμός Κωστούρου για αναμόρφωση των εισόδων της πόλης προκειμένου οι επισκέπτες να προδιατίθενται όμορφα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο κόμβος της Πειραιώς είναι ένα εξαιρετικό έργο το οποίο όπως και κάθε άλλο που εξασφαλίσαμε και κάναμε για το Δήμο στο ξεκίνημα του δυσφημίστηκε και αμφισβητήθηκε. Μετά την ολοκλήρωση του κατάλαβαν όλοι την μεγάλη σημασία που είχε και την λειτουργικότητα που έφερε σε ένα από τα χειρότερα σημεία της πόλης. 

Ένα έργο δύσκολο μιας και βρισκόταν στο όριο της χερσαίας ζώνη του λιμένα και του αστικού ιστού της πόλης μας. Εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις χρονοβόρες και δύσκολες. Παρόλα αυτά καταφέραμε το ολοκληρώσαμε και βελτιώσαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως το θέμα της αποχέτευσης των ομβρίων.

Συνδέσαμε αγωγούς, αλλάξαμε διατομές, συμπληρώσαμε και δημιουργήσαμε νέα δίκτυα έτσι ώστε ένα πολύ προβληματικό σημείο να βρει πλέον τις λύσεις που χρειαζόταν.

Ο κυκλικός κόμβος ντύθηκε με γκαζόν και στο κέντρο του φυτεύθηκαν εποχιακά λουλούδια!
Κυκλοφοριακά άλλαξε το τοπίο σε ένα σημείο που πριν γινόταν κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο κυκλικός κόμβος αποτελεί την είσοδο στο ιστορικό κέντρο αλλά και στο λιμάνι!

Αλλά δεν ήταν μόνο ο κυκλικός κόμβος. Οι νησίδες με τις φυτεύσεις ο μεγάλος χώρος για εκδηλώσεις εκεί όπου βρίσκεται το κλειστό σήμερα κιόσκι πληροφοριών για τους τουρίστες η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η δημιουργία πεζόδρομου ανάμεσα στα ανοικτά γήπεδα του ΔΑΚΝ και το τρίγωνο στη ΔΕΗ έφτιαξε μία όμορφη, λειτουργική και σύγχρονη είσοδο του Ναυπλίου από την παραλιακή οδό!

Τα δύο τριγωνικά συντριβάνια με το γκαζόν, τα καθιστικά και τα νέα δέντρα υποδέχονται τον επισκέπτη και τον οδηγούν στον κυκλικό κόμβο και στο δημοτικό πάρκιγκ.

Η αισθητική μελετημένα υψηλή!!!! Όλα αυτά μέχρι πριν από μερικούς μήνες…… που μία βλάβη του αγωγού αποτέλεσε την ευκαιρία σε κάποιους να ξηλώσουν όλο το γκαζόν και να διαλύσουν τα πάντα.
Πέρασαν εκδηλώσεις αθλητικές!!!! έκθεση σκαφών!!!, Πάσχα!!!!!πρωτομαγιά!!!! και κανένας δεν συγκινήθηκε από την άθλια εικόνα του κόμβου! ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ – ΧΩΜΑ – ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Φτάνει πια !
Δεν αξίζει στο Δήμο μας αυτή η εικόνα!

Θα έπρεπε αμέσως μετά την επισκευή της βλάβης η ΔΕΥΑΝ να αναλάβει όπως κάνει σε όλες τις περιπτώσεις την άμεση αποκατάσταση της τραυματισμένης περιοχής! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Η δυσφήμιση που έχουμε δεχτεί είναι τεράστια. Χρειάζεται παρέμβαση χθες.

Την καραμέλα του προϋπολογισμού κρατήστε τη γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.”

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Έπεσαν πρόστιμα για Αφίσες και Ογκώδη αντικείμενα

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η «σιδηρά αντιδήμαρχος» Ντίνα Καραγιάννης ενημέρωσαν, παρακάλεσαν και ειδοποίησαν –κατ’ επανάληψη-…

% μέρες πρίν

Δίκαιο και νέες τεχνολογίες. Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Ο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Προσωπικών Δεδομένων και Ψηφιακής…

% μέρες πρίν

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η γιορτή των Εμπόρων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε  την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της…

% μέρες πρίν

Συνεδρίαση Δ.Σ και Απολογισμός Ορφανού την  ίδια μέρα

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνει την ίδια ημέρα και…

% μέρες πρίν

Προγραμματισμός δράσεων από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Ο προγραμματισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη…

% μέρες πρίν