γράφει ο Ωσήμα Γέσαθ*

Πως λέγεται αυτός που δεν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του; Ανισόρροπος!

Δηλαδή, ο ΓΑΠ που έπεσε από το ποδήλατο γιατί έχασε την ισορροπία του είναι ανισόρροπος; Όχι βέβαια! Ήταν απλά μα@άκας!

Τα σκεφτόμουν αυτά βλέποντας μια φωτογραφία του δικού μας με κράνος ποδηλάτη, κολάν στολή ποδηλάτη κούρσας (που κολάκευε την κορμάρα του) και… ένα ποδήλατο, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην Αργολίδα.

Μου την είχε δώσει ένας κοινός φίλος λέγοντάς μου ότι, παλαιότερα, «κάθε Δευτέρα ο κοινός μας φίλος είχε μελανιές και παραπονιόταν για πόνους στο κορμί του, λόγω της “κακής συνήθειας”». Και αναρωτιόταν «Τι το ήθελε το ποδήλατο που έκανε; Αφού κάθε τόσο έπεφτε. Έχει πρόβλημα με την ισορροπία του ο άνθρωπος».

«Δηλαδή είναι ανισόρροπος»; Τον ρώτησα αυθόρμητα.

«Έχεις την κακιούλα στην άκρη της γλώσσας» με αποπήρε. «Απλά ο άνθρωπος θέλει αλλά δε μπορεί. Το κακό είναι πως νόμιζε ότι μπορεί και σκεφτόταν να πάρει μέρος και σε αγώνες».

Το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν. «Ο τύπος δεν είναι ανισόρροπος». Απλά επιχειρεί πράγματα που δεν τα μπορεί. Σαν τον Κασσελάκη να πούμε που νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Θα μου πει κάποιος, «Και τι μας νοιάζει εμάς αν φοράει την κολάν στολή του, το κράνος του και παίρνει το ποδήλατό του για να πάει να κουτρουβαλιαστεί ή ότι άλλο κάνει στη Ναυπλίου Νέας Κίου»;

Μας νοιάζει ρε φίλε γιατί εδώ και λίγους μήνες έκοψε το ποδήλατο και ξεκίνησε το αρχηγιλίκι. Αν λοιπόν νομίζει ότι είναι κατάλληλος αλλά, στην πραγματικότητα κουτρουβαλιάζεται, τότε δεν αποκτά μόνον αυτός μελανιές από το πέσιμο αλλά κι’ εμείς από την πατσαβουριά του. Την πληρώνουμε εμείς που μας κάνει τη ζωή ποδήλατο.

Θα ξομολογηθώ και κάτι. Εγώ και σε πολλοί άλλοι μάγκες, τη βρίσκαμε όταν λέγαμε πως είμαστε από το Άργος μας κοίταζαν ρωτώντας με σεβασμό «Την πατρίδα του Ηρακλή»; Και η αφεντιά μου έπαιρνε φόρα και τους έλεγε «Και του Μ. Αλεξάνδρου». «Και του γλύπτη Αγελάδα». «Και της γιαγιάς που πέταξε το κεραμίδι στο κεφάλι του Πύρρου που είχε πάει να κατακτήσει το Άργος και τον έφαγε». «Και του Τρικούπη… και του Τσώκρη… και του Καμπόσου»! Τους άφηνα ξερούς με το στόμα ανοιχτό. Την καταεύρισκα σας λέω!

Τώρα τι να λέω; «Έχουμε ένα κακοψυχούλη που έπαψε να το κάνει τις Κυριακές αλλά του έγινε χούι να μας κάνει τη ζωή ποδήλατο τις Δευτέρες; Ότι θέλει να τον λένε «Ρομπέν των αδεσπότων» αλλά τα αφήνει να ξεραίνονται στη δίψα; Ότι μας φλομώνει στο ψέμμα 6 μήνες τώρα και μας δουλεύει ψιλό γαζί; Ότι ψωνίζουμε κωλόχαρτα για το δήμο από το Λουτράκι και κάνουμε μάγκες κάποιους μουστακαλήδες από τη Λαμία που μπήκαν από την πίσω πόρτα; Ότι από τις απόκριες και μετά ανεβάσαμε τους μασκαράδες από την πλατεία στο δεύτερο όροφο»; Πως όταν του είπαμε για το Μυκηναϊκό δρόμο μας απάντησε «Δεν έχουμε λεφτά για άσφαλτο»;

Αφήστε τα σας λέω! Έκαναν μια μα@ακία ο Τάκης με τον Πέτρο τον Οκτώβρη και τώρα βρισκόμαστε βουτηγμένοι στα πορτοκαλόσκατα που ρίχνει στον Αργολικό ο δικός τους που τρέχει όπου υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Ο ποδηλάτης με το κολάν που μας φόρτωσαν, τη βρίσκει 6 μήνες τώρα λικνιζόμενος επί της  πέτσινης σέλας που του πρόσφεραν καμαρώνοντας σα γύφτικο σκεπάρνι.

Απομένει να κάνει και ένα διάγγελμα λέγοντας «Αποθεώστε με ρε. Είμαι αυτός που σας έκανα πράσινα τα νερά του συντριβανιού χωρίς να χαλάσω ούτε μία δεκάρα».

*Ο Ωσήμα Γέσαθ

είναι ανερχόμενος σατυρικός συγγραφέας.

Αντλεί την έμπνευσή του

από σύγχρονους Πολιτικούς της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ 1: “Ποιος Ηρακλής, εγώ θα μπω στο βόθρο”. https://akromolio.gr/2024/06/%cf%83%ce%b1%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%b5%ce%b3%cf%8e-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%89-%cf%83%cf%84%ce%bf/

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν