ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ: Ποιος Ηρακλής; Εγώ θα μπω στο βόθρο

1964

γράφει ο Ωσήμα Γέσαθ*

Τι σημασία έχει ότι δεν έχω το παράστημα του Ηρακλή; Εγώ κάνω κουμάντο και όπως επιτάσσει η Δημοκρατία «η θέλησή μου είναι νόμος». Όπως και του Κιμ Γιονκ Ιλ στη Βόρεια Κορέα. Και αφού ο νόμος είμαι εγώ, ξηλώνω τον Ηρακλή από την πλατεία και βάζω το άγαλμά μου στη θέση του.

Θα το κάνω για να με βλέπετε και να με χαιρετάτε κάθε μέρα. Έτσι δε θα μουρμουρίζετε ότι έχω κρυφτεί στο δεύτερο όροφο και για να με δείτε χρειάζεται αίτηση με χαρτόσημο.

Θα ζητήσω και από την αντιπολίτευση να δηλώσει ότι συμφωνεί γιατί λόγω ύψους δεν θα  κόβω τη θέα προς το κτήριο του Τσίλερ, και όλα καλά.

Για να ξεπεράσω τις αντιρρήσεις της γυναίκας, θα πω στους γλύφτες να βάλουν δίπλα μου και το δικό της. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι είναι φιλόδοξη και θα θέλει να κρατάει αυτή το ρόπαλο, όπως και στο σπίτι. Θα βρω όμως μια λύση.

Αντί για Λεοντή, θα τους πω να με φτιάξουν με μακριά χλαμύδα όπως του Ιούλιου Καίσαρα. Τη γυναίκα μου θα την φτιάξω με τομάρι για να είναι πιο σικ.

Να είσαστε βέβαιοι πως θα μαζεύω περισσότερους επισκέπτες που θα θέλουν να φωτογραφηθούν μπροστά μας, από όσους μαζεύει ο Ηρακλής τώρα. Έτσι θα κάνω την πόλη Μου πιο γνωστή στον κόσμο.

Και να μη σας νοιάζουν τα σχόλια που θα λέγονται και θα γράφονται. Ο κόσμος είναι κακός και χυδαίος. Εγώ όμως είμαι ανώτερος και δε δίνω δεκάρα.

Για να γλυτώσω τους βανδαλισμούς, σαν και αυτούς που κάποιοι έκαναν στις πινακίδες που έγραφαν «Το έργο αυτό φτιάχτηκε από το Δημήτρη Καμπόσο» θα βάλω μπροστά κάτω από το βάθρο δύο μικρά αγαλματάκια, το Σωτήρη και τη Παναγιώτα. Έτσι ο κόσμος και τα αδέσποτα της πλατείας θα εκτονώνονται επάνω τους και εγώ με τη συμβία θα τη βγάζουμε καθαρή.

Και μη μου πει κανένας ότι χρειάζονται άδειες για όλα αυτά. Ρώτησα τους 8 δικηγόρους που έχω και μου είπαν όλοι «Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Μη σε νοιάζει τι λέει η αποκεντρωμένη». Όσο για το κόστος, δε με απασχολεί καθόλου. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Φρόντισε εκείνος ο καλός άνθρωπος που έφτιαξε τον Ηρακλή και μου άφησε 2.000.000 στο συρτάρι να τα κάνω ότι θέλω.

* Ο Ωσήμα Γέσαθ

είναι ανερχόμενος σατυρικός συγγραφέας.

Αντλεί την έμπνευσή του

από σύγχρονους Πολιτικούς της Ελλάδος.