γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Εργάτες καθαριότητας είχαμε και τους σταματήσαμε γιατί …. Έβαλε την πρώτη σε σταυρούς σύμβουλο να κουμαντάρει το σκουπιδομάζεμα, την εξέθεσε επαρκώς και μόλις αυτό επετεύχθη, την αντικατέστησε με έναν “ακατέργαστο” στον οποίο έκανε (παρανόμως) εκχώρηση αρμοδιοτήτων.

Μετά από προσφυγή που έγινε στην αποκεντρωμένη, έτρεξε να διορθώσει τα πράγματα ακυρώνοντας την ανάθεση αρμοδιοτήτων στον “ακατέργαστο” και κάνοντάς μια απλή ανάθεση καθηκόντων έργου. Δηλαδή, από διευθυντή τον έκανε αρχιεργάτη. Διευθυντής, υπεύθυνος για τα σκουπίδια παραμένει ο Γιάννης Μαλτέζος, αφού με προηγούμενη απόφασή του είχε ανακαλέσει την αρμοδιότητα από την αντιδήμαρχο κα Αργυροπούλου.

Το Άργος και τα χωριά βιώνουν την Μαλτεζική (μη) εποπτεία εκατοντάδων προσωρινών σημειακών σκουπιδότοπων που απέκτησαν τους τελευταίους 6 μήνες, διεκδικώντας και κερδίζοντας την πρωτιά του πιο βρώμικου δήμου της Αργολίδας.

Εργάτες λοιπόν δεν έχουμε για καθαριότητα ή για υποστήριξη εκδηλώσεων φορέων της πόλης αλλά, βρίσκουμε όταν κάποιος εξωδημοτικός φορέας πρόκειται να οργανώσει μια κερδοσκοπική εκδήλωση μεγάλης οικονομικής απολαυής. Κάποιος εξωδημοτικός φορέας που ζητά να φέρει έναν διάσημο στο στάδιο, να μαζέψει τη χαρτούρα, να μας δώσει για μπουρμπουάρ ένα χιλιάρικο και να φύγει αφήνοντας σκουπίδια, ζημιές, λογαριασμούς από το ρεύμα και δημοτικούς εργάτες που θα πρέπει να πληρωθούν υπερωριακά (από ποιο ταμείο άραγε);

Η γνωστή για τα αποκαλυπτικά της ρεπορτάζ ιστοσελίδα fryktoria.gr καταγράφει την πληροφορία και φέρνει στο φως ένα ακόμα στοιχείο που γεννά ερωτήματα.

Όπως γράφει το fryktoria.gr ο σύλλογος στον οποίο παραχωρείται το στάδιο για να οργανώσει Συναυλία γνωστού τραγουδιστή και να γεμίσει τα ταμεία του ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ στα μητρώα της Ομοσπονδίας (Υπάρχει νομική υποχρέωση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο).

Η πληροφορία αληθεύει (υπάρχει σχετική απόφαση της Δ.Κ. Άργους). Τίθενται λοιπόν σοβαρά ζητήματα, πέραν του πολύ χαμηλού κόστους παραχώρησης το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη του όποιου δημοτικού κόστους.

Γιατί στο Άργος και όχι στο Ναύπλιο όπου εδρεύει η ομάδα; Ποιος “έστησε” το παιχνίδι αυτό; Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές αν υπάρξουν; Ποιος αξιοποιεί δημοτική εξουσία εκ του παρασκηνίου, όχι προς όφελος του δήμου;

Ο Γιάννης Μαλτέζος, που δεν τον έχω για τέτοια φτηνά παιχνιδάκια, θα πρέπει να ψάξει στο περιβάλλον του και το Γραφείο Τύπου (που το διαχειρίζονται άγνωστοι) να βγάλει μια ανακοίνωση αποκαθιστώντας την γρατζουνισμένη εικόνα του προϊσταμένου του. Άμεσα όμως.

Διαβάστε τι γράφει το fryktoria.gr

«Αίσθηση προκάλεσε το χαμηλό τίμημα που ζήτησε το τοπικό συμβούλιο Άργους, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, από αθλητικό σύλλογο άλλου Δήμου, για τη διεξαγωγή συναυλίας με πρωτοκλασάτο τραγουδιστή, για την παραχώρηση του γηπέδου του Παναργειακού σε σύλλογο της Ασίνης. Το τίμημα 1.000€, τη στιγμή που η αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος παραχωρείται προς 250 € σε τοπικά σωματεία, χωρίς βέβαια τα σωματεία να έχουν κανένα έσοδο από τις εκδηλώσεις.

Μέχρι εδώ καλά; όχι βέβαια, αλλά ας πούμε ότι είναι καλά! Το σκάνδαλο είναι ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα μητρώα της Ομοσπονδίας. Εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ο κος Μαλτέζος το ήξερε;, αν και η πάγια τακτική του απ΄ όσο γνωρίζουμε είναι να έχει ενημέρωση για τα πάντα.

Ποια η ανάγκη συμφωνίας σε ένα τόσο χαμηλό τίμημα παραχώρησης, προφανώς ο κος Χαλέπας, ως εισηγητής, εάν ήταν αυτός, πράγμα που θα φανεί όταν καθαρογραφτεί η απόφαση, ή εν τέλει ο εισηγητής, θα πρέπει να ενημερώσει για το σκεπτικό της χαμηλής τιμής!

Τέλος θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το αίτημα, ποιος το υπογράφει και να δώσει εξηγήσεις ο εισηγητής εάν έλεγξε τη νομιμότητα του τμήματος του συλλόγου απευθυνόμενος στην Τοπική Ένωση για τη διασταύρωση της ύπαρξης του.

Περιμένουμε να δοθούν εξηγήσεις γιατί οι ενδείξεις δεν είναι καλές για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας, αφού ένας Ανύπαρκτος Σύλλογος, άλλου Δήμου, καταφέρνει να εξασφαλίσει το γήπεδο του Παναργειακού με ένα πολύ χαμηλό έως εξευτελιστικό αντίτιμο.

Αναμένουμε διευκρινίσεις και απαντήσεις».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΟΡΦΑΝΟΣ: «Χάθηκαν 6 μήνες»

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Ο Δημήτρης Ορφανός προσδιόρισε μόνος του το πώς, το γιατί…

% μέρες πρίν

Πιστολιές στον αέρα, εν μέσω Φεστιβάλ Ναυπλίου

Πιστεύει στ’ αλήθεια η Δημοτική Αρχή ότι οι Δημότες θα ασχοληθούν με την ανακοίνωση που…

% μέρες πρίν

Πορτραίτα των αγωνιστών του ’21 στο Ναύπλιο

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ώρα 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση του ΓΙΑΝΝΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗ «Οι αγωνιστές…

% μέρες πρίν

ΟΡΦΑΝΟΣ: «Η πίστωση χρόνου που μας δώσατε έληξε»!

Η απολογιστική συνεδρίαση της 28-6-2024, στον Δήμο Ναυπλιέων, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των Δημοτικών…

% μέρες πρίν

Γιατί Γιάννη Μαλτέζο;

γράφει η Αναστασία Μιχ. Γκώνου Αποφάσισα να γράψω, αφήνοντας πίσω την ιδιότητα της δημοσιογράφου και…

% μέρες πρίν

Τζαρτζάρισμα για το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Η αδιατάρακτη συνέχεια της διεξαγωγής του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, πρέπει να καταλογισθεί στα θετικά της…

% μέρες πρίν