Ρεζίλεψαν τη Νέα Δημοκρατία στον δήμο Άργους Μυκηνών

434

Οι ευνοούμενοι του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιάννης Μαλτέζος και Γιάννης Ανδριανός, θεωρούνται από την πολιτική βάση της Νέας Δημοκρατίας ως υπεύθυνοι για την συντριβή του κόμματος στην άλλοτε σημαιοφόρο Αργολίδα.

Ο Γιάννης Μαλτέζος λόγω της διχαστικής του συμπεριφοράς και της παράδοσης κορυφαίων αξιωμάτων του δήμου Άργους Μυκηνών σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και ο δεύτερος γιατί επέδειξε αδιαφορία ενεργοποίησης και εκλογικής συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Χαρακτηριστικά, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου άκουγες συζητήσεις του τύπου «Τι περίμενες αφού νοιάζονται μόνον για τον εαυτούλη τους».

Η άλλοτε κραταιά Νέα Δημοκρατία, στο Άργος όπου τα ποσοστά της στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ήσαν 38,63%, πήρε συνολικά μόνον 4.616 ψήφους! Έφτασε με το ζόρι στο 28,46% χάνοντας περισσότερο από 10% (σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και περισσότερο από 15% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023) και αυτό χρεώνεται καθ’ ολοκληρία στον Γιάννη Μαλτέζο και τους Φανφαρονισμούς του. «Τι περίμενες» μου είπε ένα παλαιό και μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος του κόμματος «όλη η φροντίδα του ήταν να μαζέψει Νεοδημοκρατικούς ψήφους για τον Τσιόδρα του Κυριάκου. Εκτός από την υποδοχή του Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη, που τις έκανε για να καμαρώνει φωτογραφιζόμενος δίπλα τους, δεν έκανε τίποτα άλλο για το κόμμα».

Η Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Άργους Μυκηνών καταποντίσθηκε λαμβάνοντας μόνον 4.616 ψήφους. Στον ίδιο δήμο, ο Γιάννης Μαλτέζος είχε λάβει την πρώτη Κυριακή 8.449 ψήφους και την δεύτερο γύρο που υποστηρίχθηκε από τον Παν. Παπαϊωάννου (εκλογικό στέλεχος του Γιάννη Ανδριανού) είχε λάβει 13.672 ψήφους.

Να επαναλάβω.

Ο Γιάννης Μαλτέζος έτρεξε για τον εαυτό του και μάζεψε 8.449 ψήφους την πρώτη Κυριακή και 13.672 ψήφους την δεύτερη με την υποστήριξη του Γιάννη Ανδριανού. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έλαβε ΜΟΝΟΝ 4.618 ψήφους στο ίδιο δήμο. Χάθηκαν περίπου 7.000 ψήφοι σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023 (11.220)

Όσον αφορά το πόσο προσπάθησε ο Γιάννης Ανδριανός, οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους.

Τον Μάϊο του 2023 ο Γιάννης Ανδριανός έλαβε μόνος του στο Δήμο Άργους Μυκηνών περισσότερες από 5.000 ψήφους.