Ο Μητσοτάκης έχασε …με τον Ανδρουλάκη τα βάζουν

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη έχασε μέσα σε ένα χρόνο 1.126.016 ψηφοφόρους. Όταν κάτι ανάλογο συνέβη το 2018 με τον Αντώνη Σαμαρά, παρ’ όλο ότι ήταν κατά πολύ μικρότερες οι απώλειες, το κυβερνών –και τότε- κόμμα οδηγήθηκε σε συνέδριο αντικατάστασης της ηγεσίας του, με πλήθος δημοσιευμάτων να καλλιεργούν την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας.

Σήμερα, με το σύστημα Μητσοτάκη στην κορυφή, δεν ακούγεται λέξη. Για την ακρίβεια, από το πουθενά ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία από τα φιλικά ή ελεγχόμενα –από το σύστημα Μητσοτάκη- ΜΜΕ, σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας σε ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Πλήρης αποπροσανατολισμός.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο κόσμος είπε «άει …. Ρε Μητσοτάκη και σύ και οι ΛΟΑΤΚΙ σου και ο Ζελενσισμός σου!» και τα ΜΜΕ λένε «αμφισβητείται ο …Ανδρουλάκης».

Ποιος, ο Ανδρουλάκης! Ο αρχηγός που παρέλαβε ένα πληγωμένο και διχασμένο κόμμα και το ανέβασε στο 12,79%, (από 11,47% το 2023) παρά την διάσπαση που στήθηκε από τον Αντρέα Λομβέρδο. Που ψηφίσθηκε από 508.399 ψηφοφόρους έναντι 457.623 το 2023. Τον αρχηγό δηλαδή που αύξησε τις ψήφους παρά τη διάσπαση Λοβέρδου που, αν δεν είχε γίνει, σήμερα το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα ήταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λόγω ποσοστών και ψήφων.

Να θυμίσουμε ότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτός που γύρισε το παιχνίδι, το 2013, και αφαίρεσε από τον Κυρ. Μητσοτάκη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αθηναίων. Ήταν αυτός που, το 2024, απομάκρυνε από την κυριαρχία Μητσοτάκη το 50% των νομών της Κρήτης (2 Περιφερειακές Ενότητες βάφτηκαν Πράσινες). Ήταν αυτός που έφερε το κόμμα του στην δεύτερη θέση σε 19 νομούς της Ελλάδος. Ήταν ο αυτός που πραγματοποίησε πολιτική προεκλογική εκστρατεία χωρίς κατινιές και με σαφή αναφορά στο Ευρωπαϊκό περιεχόμενο της εκλογικής αναμέτρησης. Ήταν αυτός που αποκατέστησε ισορροπία προβολής των θέσεων και των στελεχών του κόμματός του στο σύνολο της Ελληνικής επαρχίας. (Στην Αθήνα η διαφθορά των ΜΜΕ είναι ακόμη πολύ ισχυρή).

Αυτόν λοιπόν, τον ουσιαστικό νικητή των Ευρωεκλογών (μεταξύ των συστημικών κομμάτων), τα δημοσιογραφικά παιδιά του Μητσοτακισμού -επί 5 μέρες τώρα- προσπαθούν να τον υποβαθμίζουν, βγάζοντας μπροστά τους συνήθεις αμφισβητίες, Γιαννακοπούλου, Γερουλάνο κλπ.

Για τον Μητσοτάκη, τίποτα. Ούτε λέξη! Για το νόμο περί γάμου των Ομοφυλόφυλων, που ήταν οι Πρέσπες της Νέας Δημοκρατίας, απόλυτη σιωπή. Για την κυριαρχία σε Ξάνθη και Κομοτινή κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως μειονοτικό –Τουρκικό, μούγκα.

Καρατόμηση Σκρέκα και Αυγενάκη ζήτησαν τα Μητσοτακικά ΜΜΕ (ίσως γιατί τους υποδείχθηκε) και την πήραν. Λες και οι πολιτικές των δύο θυμάτων  είχαν βγει από το κεφάλι τους και δεν ήταν εντολές Μητσοτάκη και Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Αλλά είπαμε. Για να μην καεί η Κεντρική ασφάλεια, πέφτουν οι μικρές, στον ηλεκτρικό πίνακα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που είχε πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του, ξεφτιλίστηκε πολιτικά στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Είναι τυχερός όμως γιατί –προς το παρόν- ο Πατριωτικός –Εθνικιστικός Χώρος που ήταν ο μεγάλος Νικητής των εκλογών (έλαβε 20,51%) είναι διασπασμένος και με εμφανή την (προσωρινή) αδυναμία πολιτικής συνεργασίας.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν

29 Ιουνίου ξεκινά το “33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου”

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, για την πραγματοποίηση του οποίου είχαν εκφραστεί ανησυχίες, ξεκινά στις 29 Ιουνίου…

% μέρες πρίν

Αγώνας και αγωνία για τη φωτιά στη Λυρκεία

Πυρκαγιά που απλώνεται από Λυρκεία προς Δούκα (ορεινή Αργολίδα, δήμος Άργους Μυκηνών) καίει χαμηλή βλάστηση…

% μέρες πρίν