Ξεφτίζει η παράταξη Παπαϊωάννου

314

Μια σειρά από λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις καθώς και η στροφή του Γιάννη Ανδριανού υπέρ του Γιάννη Μαλτέζου δημιουργούν προβλήματα ύπαρξης στην δημοτική παράταξη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του Παναγιώτη Παπαϊωάννου.

Η άτυπη μεταπήδηση του Παναγιώτη Δούρου στην παράταξη που διοικεί το δήμο (ορίσθηκε έμμισθος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ με προσωπικό γραφείο και αναβαθμισμένες αρμοδιότητες) προκάλεσε τριγμούς και αδρανοποιήσεις κορυφαίων υποψηφίων της παράταξης.

Υπήρξαν αιτήματα διαγραφής του “αποστάτη” στα οποία ο Παν. Παπαϊωάννου δεν ανταποκρίθηκε και ένταση ως προς την γραμμή ανοχής (που όμως –όπως Ο ίδιος λέει- έχει ημερομηνία λήξης την 31 Δεκεμβρίου 2024).

Πολλά από τα δημοφιλέστερα στελέχη της παράταξης αμφισβητούν δημόσια την στρατηγική ανοχής και ζητάνε να προσανατολισθεί το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ σε μια καθαρή αντιπολιτευτική στάση καταγγέλλοντας μια σειρά θεμάτων που επιδρούν δυσμενώς στη ζωή των Δημοτών.

Η ανικανότητα κατάρτισης προϋπολογισμού, η επικινδυνότητα που δημιουργεί η έλλειψη πολιτικής για τα αδέσποτα, το πλήθος των αναθέσεων και μάλιστα σε επιχειρήσεις με έδρα εκτός δήμου καθώς και η αυξανόμενη οικονομική κρίση που ήδη ακουμπάει και τα μαγαζιά του κέντρου λόγω κατάργησης των δημοτικών εκδηλώσεων, είναι μερικά από τα σημεία που ζητάνε να εκφραστεί η αντίθεση της παράταξης προς την πολιτική του Γιάννη Μαλτέζου και μιας μικρής ομάδας εξωδημοτικών παραγόντων.

Θεωρώντας ότι η παράταξη πρέπει να αναδείξει το θετικό της πρόσωπο και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τρόπο που πολιτεύεται ο Πέτρος Θωμόπουλος της παράταξης ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, τα στελέχη αυτά αδρανοποιούνται ή ζητάνε την από κοινού επαναχάραξη της πολιτικής.

Το «κλέψιμο χρόνου» που επιχειρεί ο Παν. Παπαϊάννου κάποιους δεν τους ικανοποιεί, οδηγώντας τους σε παραιτήσεις.

Μεταξύ αυτών η κορυφαία και μαχητική υποψηφία Κατερίνα Βίγκου η οποία δημοσιοποίησε, μέσω του facebook την διαφοροποίησή της και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτό. Να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Βίγκου είχε αποστείλει την σχετική επιστολή στον Παναγιώτη Παπαϊωάννου στις 23 Μαΐου και περίμενε περισσότερο από ένα μήνα μια απάντηση η οποία προφανώς δεν ήρθε ποτέ (ή δεν την ικανοποίησε).

Ο Παν. Παπαϊωάννου με το 30% περίπου των συμβούλων του να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, με έναν Γιάννη Μαλτέζο να μην διορθώνει τίποτε από όσα του είχε καταλογίσει δημοσίως τρεις ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, και με έναν Γιάννη Ανδριανό να έχει εξελιχθεί σε πηγή πίκρας, το μέλλον της παράταξης δεν είναι αισιόδοξο.

Όπως είπε συνοδοιπόρος του στον εκλογικό αγώνα, «κάναμε λάθος με την άκριτη στήριξη που προσφέραμε στο Γιάννη Μαλτέζο και τώρα το πληρώνουμε βλέποντας το ξέφτισμα της παράταξής μας».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΙΓΚΟΥ

Αικατερίνη Βίγκου

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από μέλος του συνδυασμού «Συμφωνία Δημιουργίας» του οποίου ηγείστε.

Όταν με προσεγγίσατε για να συμπορευτώ μαζί σας και να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μας, δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Αρχικά, πείστηκα ότι κινείστε από μια ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας. Μας παρουσιάσατε ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αναφορικά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και συγχρόνως παρουσιάσατε το όραμά σας για τον μελλοντικό μας δήμο. Ακολούθως προτάξατε αρχές και αξίες πανομοιότυπες με τις δικές μου, όπως η τιμιότητα, η αλήθεια, η διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος κ.λ.π και ταυτόχρονα δείχνατε ότι είστε ένας καλός άνθρωπος. Ομολογώ ότι με πείσατε και αβίαστα έθεσα το όνομά μου κάτω από το δικό σας. Μάλιστα κερδίσατε τον σεβασμό μου και μου δημιουργήσατε την ανάγκη αλλά και υποχρέωση προκειμένου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να εκλεγεί ο συνδυασμός μας.

Δυστυχώς όμως, η απογοήτευση ήλθε πολύ σύντομα. Και τούτο διότι, μετά το αποτέλεσμα της Α’ Κυριακής των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023, και του τιμητικού για την παράταξή μας αποτελέσματος (περίπου 13%), μετατρέψατε την θετική ψήφο στην παράταξή μας, σε ψήφο διαμαρτυρίας για τον τέως Δήμαρχο κ. Καμπόσο. Συνεπώς επιβάλλατε στην παράταξή μας, ένα κείμενο «προγραμματικής σύγκλισης» στο οποίο δεν υπήρξε καμία αναφορά στην διατήρηση της αυτοτέλειας της παράταξής μας και εν προκειμένω στην εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο του τιμητικού ποσοστού μας. Επομένως στηρίξατε αναφανδόν τον νυν δήμαρχο κο Μαλτέζο, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι δεν υπήρχε καμία υπόνοια συναλλαγής, ενώ η πόλη βοούσε του αντιθέτου, έναντι μάλιστα ανταλλάγματος. Παρ’ όλη τη διαφωνία μου, καθώς ένοιωθα ότι παραβιάζονται κατάφορα οι αρχές και οι αξίες μου, πειθάρχησα και ακολούθησα την παραταξιακή θέση.

Προς επίρρωση των παραπάνω, είναι η χρησιμοποίηση των στελεχών της παράταξής μας, κου Δούρου, κου Ντόκου και κου Μπέζα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και δη έναντι αμοιβής για κάποιους.

Βέβαια αντικρούετε τα εύλογα συμπεράσματα της κοινής γνώμης και τα δικά μου ερωτήματα με έωλα επιχειρήματα και υποσχόμενος ότι όποιος δεν ακολουθεί την παραταξιακή γραμμή θα διαγράφεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ. Ωστόσο παρά τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις σας ουδέν πράξατε, όταν ο κος Δούρος δεν ακολούθησε την θέση της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 20/5/24. Αφήνω στην κρίση των μελών της παράταξης την στάση σας, διατηρώντας την δική μου, η οποία με οδηγεί στην παρούσα επιστολή.

Τέλος πέραν των παραπάνω που αποτελούν και την κύρια αιτία της παραίτησής μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι μεγάλη απογοήτευση βίωσα και κατά την προσωπική μας επαφή, που στερείτο ουσιαστικής επικοινωνίας, τεκμήρια της οποίας δεν χρήζουν αναφοράς στην παρούσα επιστολή.

Εν κατακλείδι είναι πασιφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να είμαι μέλος της παράταξής σας, διότι οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες δεσμευτήκατε και δεσμεύτηκα με την υπογραφή μου, καταστρατηγήθηκαν με εξ΄ολοκλήρου δική σας υπαιτιότητα. Ως εκ τούτου είναι δική μου υποχρέωση να αποχωρήσω, και να διατηρήσω την πολιτική μου αξιοπρέπεια και κυρίως την καθαρή μου ματιά, απαλλαγμένη από βαρίδια τα οποία με τις πράξεις τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Με εκτίμηση

Αικατερίνη Βίγκου.

(Αναπαραγωγή από την αποκαλυπτική ιστοσελίδα fryktoria.gr)