Δύο ακόμη αποφάσεις του Γιάννη Μαλτέζου κηρύχτηκαν ως παράνομες και ακυρώθηκαν, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η πρώτη αφορά την κατά 5 μήνες καθυστερημένη συγκρότηση της 5μελούς Επιτροπής Ευζωίας των Αδέσποτων και η δεύτερη την από πολλούς θεωρούμενη ως εκδικητική αφαίρεση αδείας από καντίνα στο Κυβέρι.

Να θυμίσουμε ότι, έχουν ήδη κηρυχτεί άκυρες μια σειρά αποφάσεων που ορκίζουν ή διορίζουν «δικά μας παιδιά» σε θέσεις ευθύνης και ότι εκκρεμούν σημαντικέ προσφυγές που αν γίνουν αποδεκτές θα κλονίσουν το οικοδόμημα Μαλτέζου. Ένα οικοδόμημα που στους 5 πρώτους μήνες ύπαρξης κατάφερε να τρέχουν δύο δικαστικές έρευνες εις βάρος συνεργατών του με ενδεχόμενη συνυπευθυνότητα και του ιδίου.

Η αποκάλυψη για την ακύρωση των δύο αποφάσεων έγινε από την Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ η οποία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τα εξής.

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Μαλτέζος δικηγόρος, με σύζυγο δικηγόρο και με τέσσερις (4) εκλεγμένους στην παράταξή του δημοτικούς συμβούλους δικηγόρους (κ.κ. Μπουλούκος, Λιόλιος, Βαρδάκας & Ξηνταροπούλου), προσέλαβε άλλες δύο (2) δικηγόρους έμμισθες, ειδικές συνεργάτιδες (κ.κ. Σοφία Μαραγκού & Μαρία Μπάρλα) για να τον «συμβουλεύουν και να τον βοηθούν σε νομικά θέματα»! Και μάλιστα με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου τον Φεβρουάριο του ΄24 (χωρίς δηλ. προϋπολογισμό) να συμφωνεί πως έχει και πίστωση να τους πληρώσει, διαψεύδοντας και τον ίδιο πως δεν είχε λεφτά ο δήμος!

Μετά από αυτά και την γεμάτη πλέον δικηγόρους (συνολικά 7-8!) δημοτική πλειοψηφία, με το καλημέρα δύο (2) αποφάσεις με την υπογραφή του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου, ανακαλούνται ως μη νόμιμες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου!

Η 1η αφορά την σύσταση πενταμελούς επιτροπής για την διαχείριση αδεσπότων, όπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει επακριβώς:«….στην προκειμένη περίπτωση, ….διενεργήθηκε αυτεπάγγελτος έλεγχος στην υπό κρίση απόφαση και προέκυψε ότι, η σύνθεση της προαναφερόμενης πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων, δεν καθορίσθηκε σύμφωνα προβλέψεις των προαναφερομένων σχετικών διατάξεων……. βάσει των ανωτέρω η ελεγχόμενη απόφαση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, ελήφθη κατά παράβαση των εφαρμοστέων διατάξεων της νομοθεσίας, για το λόγο αυτό κρίνεται μη σύννομη και άρα ακυρωτέα» Αποφασίζουμ: Ακυρώνουμε την αριθμ. 1138/16.5.2024 (ΑΔΑ:92ΨΡΩΨΔ-ΣΙ5) απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

Η 2η αφορά στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αναψυκτηρίου – καφετέριας στην Τ.Κ. Κιβερίου. Σε αυτή την περίπτωση η αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει :… .από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας της απόφασης του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών που αφορά στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αναψυκτηρίου – καφετέριας στην Τ.Κ. Κιβερίου, διαπιστώθηκε ότι αυτή ελήφθη από αναρμόδιο όργανο, ………..καθιστώντας με τον τρόπο αυτό την εν λόγω απόφαση ακυρωτέα. Αποφασίζουμε: Ακυρώνουμε την αριθμ. 972/24-04-2024 απόφαση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών που αφορά στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αναψυκτηρίου – καφετέριας στην Τ.Κ. Κιβερίου, για τους λόγους που διαλαμβάνονται στο σκεπτικό της παρούσας.»

Όταν λοιπόν σε απλά πράγματα φαίνεται η πλήρης αδιαφορία ή άγνοια για την εφαρμογή της νομιμότητας από ολόκληρο εκλεγμένο, αλλά και έμμισθο και πρωτοφανές σε αριθμό «δικηγορικό σώμα» περί τον δήμαρχο (χωρίς να υπολογίζονται οι αναθέσεις κατά περίπτωση σε εξωτερικούς δικηγόρους), φανταστείτε στα σοβαρότερα τι έχουμε να δούμε ακόμα. Κατά τα λοιπά μένουμε στις καθημερινές φωτογραφίσεις τους, σε κάποιους χειροκροτητές του fb και σε ένα μόνιμα μηδενιστικό ύφος απ΄ όλους τους για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Εμείς οφείλουμε και θα είμαστε πάντα εδώ, για να θυμίζουμε τις αλήθειες και να ξεσκεπάζουμε ό,τι και όποιους προσπαθούν να κρύψουν δόλια από τους δημότες, παρά την προσπάθεια από ένα άλλο έμμισθο δημοσιοσχεσίτικο σώμα που τον περιβάλλει.»

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν

29 Ιουνίου ξεκινά το “33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου”

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, για την πραγματοποίηση του οποίου είχαν εκφραστεί ανησυχίες, ξεκινά στις 29 Ιουνίου…

% μέρες πρίν

Αγώνας και αγωνία για τη φωτιά στη Λυρκεία

Πυρκαγιά που απλώνεται από Λυρκεία προς Δούκα (ορεινή Αργολίδα, δήμος Άργους Μυκηνών) καίει χαμηλή βλάστηση…

% μέρες πρίν