Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ –Δημήτρης Καμπόσος φωτίζει “μια μηχανή αναθέσεων” που ξεκίνησε να παράγει αχρείαστες δαπάνες με ελεγχόμενους προορισμούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης εμφανίζεται ιδιαιτέρως πρόθυμος να συναινέσει σε δαπάνες που δεν αιτιολογούνται επαρκώς ως προς την αναγκαιότητα και το επείγον, δημιουργώντας έτσι “πίσω σκέψεις” σε πολλούς γνωρίζοντες.

Αυτή τη φορά, η ανάθεση με αμοιβή 20.000 ευρώ σε άγνωστη εταιρεία που εδρεύει στoν Αθήνα (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων που ο Γιάννης Μαλτέζος αναθέτει τις νομικές διεκδικήσεις ή υπερασπιστικές παρουσίες,). Ως αιτιολογία εμφανίζεται να είναι η παροχή συμβουλών για «…αναβάθμιση της λειτουργίας της…».

Τα ερωτήματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη χρίζουν απαντήσεων. Απαντήσεων που πρέπει να είναι δημόσιες και υπεύθυνες όπως και τα ερωτήματα των εκπροσώπων των Αργείων καταναλωτών.

Η ανακοίνωση, με τίτλο «Προκλητική απευθείας ανάθεση 20.000 Ευρώ (!!!) σε ιδιώτες για “μελέτη” από Σελλή-Μαλτέζο στη ΔΕΥΑΑΡΜ» δημοσιεύεται κατωτέρω:

«Προκλητική απευθείας ανάθεση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ Σελλή και το δήμαρχο Μαλτέζο αφορά η υπ’ αρ. 79/2024 απόφαση της επιχείρησης ύδρευσης του δήμου μας, ύψους 20.000 Ευρώ.

Σε μια εποχή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το νερό η ΔΕΥΑΑΡΜ έχει την πολυτέλεια, φαίνεται, να αναθέτει «μελέτη» για την «…αναβάθμιση της λειτουργίας της…» σε μια αθηναϊκή εταιρεία με έδρα το… Βύρωνα.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η προτεραιότητα της επιχείρησης νερού του δήμου μας και τι εξυπηρετεί αυτή η σπατάλη. Και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια τέτοια ανάγκη ρωτήθηκαν εταιρείες του δήμου μας και του νομού μας και δεν μπορούν να αναλάβουν αυτήν την εργασία; Λήφθησαν προσφορές; Από πόσες εταιρείες; Η εν λόγω εταιρεία είναι η μόνη που κάνει αυτή τη δουλειά; Ποιος την επέλεξε; Είναι τόσο σημαντική η «αναδιοργάνωση» αυτή; Δε μπορούν τα στελέχη μας στο δήμο και στην ΔΕΥΑΑΡΜ να μελετήσουν τα ερωτήματα αυτά της δημοτικής αρχής; Πολύ κακή αρχή…»

Να σημειώσουμε ότι, την απόφαση ανάθεσης δεν την υπέγραψαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Μαλτέζου Μαρία Ζουλούμη και Αναστάσιος Δούκας διότι «αν και νομίμως προσεκλήθησαν, δεν προσήλθαν».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η γιορτή των Εμπόρων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε  την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της…

% μέρες πρίν

Συνεδρίαση Δ.Σ και Απολογισμός Ορφανού την  ίδια μέρα

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνει την ίδια ημέρα και…

% μέρες πρίν

Προγραμματισμός δράσεων από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Ο προγραμματισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη…

% μέρες πρίν

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν