ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: «Υποθηκεύεται το μέλλον του Ναυπλίου»

104

Η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις πολιτικές θέσεις της για το θέμα την μη υπερψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων.

Θεωρεί ότι, ως ιδιοτελή και αχρείαστη την λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποθήκευση του μέλλοντος του Δήμου.

Τονίζει ότι «Ήρθε η ώρα ο κ. Ορφανός να αναλάβει τις ευθύνες του».

Θυμίζει ότι «τρέχει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων που η δημοτική αρχή θα πρέπει να ολοκληρώσει».

Επισημαίνει ότι «Το κακογραμμένο αφήγημα από τη Δημοτική Αρχή Ορφανού με συκοφαντίες, ψέματα και ανυπόστατες κατηγορίες σήμερα έλαβε τέλος» και

Καταλήγει πως «ως υπεύθυνη παράταξη θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση προς όφελος των συμπολιτών μας».

Η ανακοίνωση που έχει ως τίτλο «Υποθήκευση μέλλοντος βλέπει στην ψήφιση του προϋπολογισμού η παράταξη Κωστούρου» δημοσιεύεται ολόκληρη κατωτέρω:

«Έχοντας ήδη συμπληρωθεί 6 μήνες από την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού, μόλις σήμερα 14 Ιουνίου ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος του 2024.

Ως «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» καταψηφίσαμε τον ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που από πίσω του «σέρνει» ένα απεχθές ΔΑΝΕΙΟ 7,9 εκ. ευρώ. Με την ψήφιση του γράφεται μια πολύ μελανή σελίδα για τον Δήμο Ναυπλιέων και ξεκινά μια περίοδος μεγάλης περιδίνησης.

Το κακογραμμένο αφήγημα από τη Δημοτική Αρχή Ορφανού με συκοφαντίες, ψέματα και ανυπόστατες κατηγορίες σήμερα έλαβε τέλος.

Μόνο ολιγωρία και ανικανότητα κρύβονται πίσω από τα τόσα ψέματα που έχουν πει.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Η διοίκηση του κ. Ορφανού εξακολουθεί να «πιπιλάει την καραμέλα» της καμένης γης για να καλύψει την πλήρη ανεπάρκειά της να διαχειριστεί στοιχειωδώς τα δημοτικά πράγματα…

Η διοίκηση του κ. Ορφανού εγκαλεί για οικονομική αποτυχία την προηγούμενη διοίκηση, που ανέλαβε μέσα στην οικονομική κρίση και τα μνημόνια, που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό και την καραντίνα και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενεργειακή κρίση των προηγουμένων ετών, κρατώντας όρθιο το Δήμο.

Αν έχουν παρωπίδες και εμμονές τότε μάλλον τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, με το χειρότερο από όλα να είναι να μην θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Η ΕΥΘΥΝΗ από εδώ και πέρα ανήκει όπως είπαμε αποκλειστικά στον κ. Ορφανό και τους συνεργάτες του.

Εμείς ως υπεύθυνη παράταξη θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση προς όφελος των συμπολιτών μας.

ΥΓ1: Η εμμονή σας στο δανεισμό με τόκους περίπου 4 εκ ευρώ υπερίσχυσε λόγω της αλαζονείας σας. Σας λέμε λοιπόν ότι θα λογοδοτήσετε και θα ελεγχθείτε για το που πηγαίνει το κάθε ευρώ του ΔΑΝΕΙΟΥ που εσείς λάβατε.

ΥΓ2: Έχετε παραλάβει “προίκα” ένα τεχνικό πρόγραμμα 5ετίας με πλήθος εμβληματικά έργα και εσείς συνεχίζετε να κινείστε με την “όπισθεν”. Φροντίστε το αναπτυξιακό πρόσημο της τελευταίας δεκαετίας να το διευρύνετε. Εδώ θα είμαστε για να ασκούμε έλεγχο.

ΥΓ3: Επιτέλους, δουλέψτε και πάψτε να παριστάνετε την “μωρά αντιπολίτευση” του παρελθόντος. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να αντιπολιτεύεστε το συμφέρον των πολιτών.

ΥΓ4: Η πορεία των ευθυνών ξεκίνησε. Η δημοτική αρχή θα αντιμετωπίζει κάθε μέρα τα δικά της αφηγήματα! Και κάθε μέρα θα εκτίθεται από τις μισές αλήθειες και τα μεγάλα ψέματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς δεν είναι από 1 /1 / 2024 ο χώρος για να λέγονται αλήθειες και να εκφράζονται στοιχειοθετημένες απόψεις».