γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Επέλεξα έναν τίτλο βαρύ και ιδιαίτερα δηκτικό γιατί το πράγμα δεν πάει άλλο. Η επιθετικότητα των αγελών αδεσπότων, στον Δήμο Άργους Μυκηνών, πολλαπλασιάζεται με τρόπο ευθέως ανάλογο προς τα ψέματα που εκφέρει ο Γιάννης Μαλτέζος.

Οι επιθέσεις των αδεσπότων δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν με σιωπή ή με σφυρίγματα αδιαφορίας. Επιφέρουν τραυματισμούς, φόβο και θάνατο. Ναι ΚΑΙ θάνατο.

Έναντι αυτής της πραγματικότητας, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ, ασχολούνται με το διογκούμενο πρόβλημα κατά της ζωής και της ασφάλειας των Πολιτών …«σπεύδουσες βραδέως».

Το ίδιο, θα έλεγα σε χειρότερο βαθμό, και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας (υπεύθυνη  κα Θεοδώρου) που κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα από όσα αφορούν το βασίλειο του τ. προϊσταμένου της υπηρεσίας της, επιτρέποντας να κυκλοφορούν φήμες πως «αδιαφορεί έχοντας την κάλυψη του Χωρικού Περιφερειάρχη Γιάννη Ματζούνη».

Μόλις χτες, για μια ακόμη φορά, στα όρια της Μαλτεζικής Επικράτειας, νεαρή μητέρα γλύτωσε το κατασπάραγμα και τα χειρότερα «παίζοντας κλωτσομπουνίδια» (όπως μας είπε η ίδια) με τα σκυλιά που της επιτέθηκαν. «Αναγκάσθηκα να πηδήξω την μπάρα και να καταφύγω με κίνδυνο της ζωής μου στην παραλιακή οδό προς Νέα Κίο, αφού πρώτα πάλεψα μαζί τους και ένιωσα τα δόντια ενός εξ αυτών να δαγκώνουν το μηρό μου. Αν είχε δαγκώσει λίγο πιο πέρα, στην μηριαία αρτηρία, ίσως τώρα να μην ήμουν ζωντανή. Ένα από αυτά με ακολούθησε και τη γλύτωσα γιατί το χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που παρά λίγο να πέσει επάνω και σε μένα» δηλώνει στο akromolio.gr η παθούσα, που την συναντήσαμε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου όπου είχε έρθει μετά από αλλαγή που της έγινε στο νοσοκομείο Ναυπλίου από όπου και την συμβούλευσαν να απευθυνθεί στην Εισαγγελία.

«Το τραύμα μου αιμορραγεί για δεύτερη ημέρα» μας είπε. «Έκανα την θεραπεία ενέσεων κλπ που μου υπέδειξαν, αλλά πονάω και φοβάμαι. Σκεφτείτε πως την τελευταία στιγμή, την Δευτέρα,  δεν ήρθε μαζί μου ο 8χρονος γιός μου για να αθληθεί και αυτός».

Τα αδέσποτα του Γιάννη Μαλτέζου έχουν γίνει κίνδυνος θάνατος για τους Πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες, για λόγους που συζητούνται δυσμενώς, «περί άλλων τυρβάζουν».

Ο νόμος είναι σαφής, τα δεδομένα καταγράφονται καθημερινά στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η ανοχή προς όσους και όποιους “κάνουν το παγώνι” έχει τελειώσει. Οι Πολίτες ζητούν την προστασία που δικαιούνται. Μια προστασία, που μέχρι σήμερα απολαμβάνουν (παρανόμως) μόνον οι υπεύθυνοι των όποιων κακουργηματικών πράξεων τελούνται.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν