Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και απεγκλώβισε την Δημότισσα Μαρίζα Μαχαίρα, υπερβαίνοντας τα όρια του καθήκοντος και αγγίζοντας τα όρια του Ηρωισμού.

Το περιστατικό συνέβη  στο Κρανίδι χθες κατά την διάρκεια της συμφοράς που εξελισσόταν κατακαίγοντας κατοικίες και απειλώντας ανθρώπινες ζωές.

Η Μαρίζα Μαχαίρα, ασφαλής πλέον, καταγράφει στο προσωπικό της face book πως σώθηκε από την κόλαση της φωτιάς, ποιος την έσωσε, πως λειτούργησε το δημόσιο δίχτυ προστασίας και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Γιάννη Τσαμαδό. Τον καθηγητή αντιδήμαρχο που δεν κρύφτηκε πίσω από τον συντονιστικό το ρόλο ούτε έβγαζε φωτογραφίες δίπλα σε ένα πυροσβεστικό όχημα. Το Άνθρωπο που χίμηξε στις φλόγες και την απεγκλώβισε από το καιόμενο και καταρρέον σπίτι της.

Διαβάστε τι γράφει η Μαρίζα Μαχαίρα:

«Η αληθινή ανθρωπιά και η πραγματική γενναιότητα φαίνονται στις δύσκολες στιγμές.

Αυθόρμητα και χωρίς υστερόβουλες σκέψεις.

Την στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου, έπεφτε η σκεπή του κι εγώ ήμουν εγκλωβισμένη μέσα σ’ αυτό, ο αντιδήμαρχος, κύριος Τσαμαδός Ιωάννης πέρασε κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες και μ’ έβγαλε έξω.

Βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του!

Γιάννης Τσαμαδός

Γι’ αυτό επιθυμώ να τον ευχαριστήσω δημοσίως και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που δεν κρύφτηκε μέσα στην άνεση του γραφείου του, που δεν περιορίστηκε σε κάποιο ανώδυνο, τυπικό τηλεφώνημα για να εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν, αλλά αντιθέτως έσπευσε να με συνδράμει ενεργά.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχό μας, κύριο Γεωργόπουλο Ιωάννη για την άμεση παρέμβασή και τον άψογο συντονισμό του, χάρη στα οποία οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατέστειλαν τη φωτιά και έσωσαν τα σπίτια μας απ’ την ολική καταστροφή.

Ακόμα, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αφανείς ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος, που έδωσαν μια τόσο σκληρή μάχη με την πυρκαγιά για να προστατεύσουν εμάς, τους κατοίκους του Κρανιδίου και τις περιουσίες μας».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν