Η κλεψύδρα της ανοχής κοντεύει να αδειάσει

280

γράφει ο Δ.Ε. Ξένος

Αναρωτιέμαι, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Ορφανού δεν αντιλαμβάνονται την απογοήτευση μεγάλης μερίδα Δημοτών, από εκείνους που τους εμπιστεύθηκαν και με την ψήφο τους τους οδήγησαν στη διοίκηση του δήμου;

Δεν φτάνουν στ’ αυτιά τους όσα ακούω εγώ, ακόμα και από πρώην υποψηφίους τους;

Δεν γνωρίζουν πως όταν πιπιλάς μια καραμέλα στο τέλος η καραμέλα λιώνει και μένεις με την ψευδαίσθηση πως…

Ο Δήμος Ναυπλιέων διανύει τον 6ο μήνα του οράματος δημιουργίας προς το οποίο προσέβλεπε. Τα πραγματικά καταγεγραμμένα στοιχεία είναι ….ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. (Εξαίρεση ίσως η Ντίνα Καραγιάννη που παλεύει την καθαριότητα αξιοποιώντας επαρκώς παλαιούς συνεργάτες του Δημήτρη Κωστούρου).

Πρακτικά, ο Δήμος στερείται ακόμα προϋπολογισμού. Δεν στερείται όμως δανεισμού 13.000.000 ευρώ  για αποπληρωμή χρεών (ύψους 3 έως 8 εκατομμυρίων, αναλόγως της οπτικής αντιμετώπισής τους). Στερήθηκε του Μαραθωνίου, δεν στερήθηκε όμως κάποιας δρομικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στερήθηκε της Έκθεσης Τοπικών προϊόντων, δεν στερήθηκε όμως της έκθεσης επαγγελματικών σκαφών τουρισμού. Στερήθηκε την επικοινωνία του κόσμου και των δημοσιογράφων με τον Δήμαρχό τους, δεν στερήθηκε όμως τις φωτογραφίες των υποψηφίων που τον επισκέπτονται ζητώντας στήριξη. Στερήθηκε τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, δεν στερήθηκε όμως τα αυξημένα δημοτικά τέλη για τα οποία τόση φασαρία είχε γίνει. Στερήθηκε ουσιαστικά από ένα ολόκληρο χρόνο πορείας προς ένα -οποιοδήποτε- μέλλον.

Η ρετσέτα «για όλα φταίει ο Κωστούρος» ξεφτισε! Ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έφτασε στο σημείο να πει (στη συζήτηση για την αποδοχή των όρων του δανείου), «προσέξτε γιατί έτσι που το πάτε, κινδυνεύετε να σκεφτεί ο κόσμος πως έχει δίκιο ο Κωστούρος».

Η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Ορφανού οφείλει να ανασυνταχθεί, να αναθεωρήσει την στρατηγική της (αν έχει) και να βρει τον τρόπο να ανανεώσει την θετική προσδοκία του κόσμου από αυτήν.

Αν, βέβαια, θέλει και μπορεί….