γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή Γιάννη Μαλτέζου, διοχετεύει σημαντικά δημοτικά ποσά σε προμηθευτές από άλλους δήμους.

Αντί να στηρίξει τους ντόπιους επιχειρηματίες καφέ και εστίασης, από αντίθεση προς την βραβευμένη ανάπλαση της πλατείας, καταργεί τις δημοτικές εκδηλώσεις που έφερναν κόσμο στην πόλη (Απόκριες, Πάσχα, Μυκηναϊκός δρόμος κ.α) και πελάτες στα μαγαζιά. Δεσμεύει λογαριασμούς για ψιλοχρέη και ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα που το ονόμασε «Νέα πολιτική για τα τραπεζοκαθίσματα».

Ο Γιάννης Μαλτέζος, προεκλογικά και χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, έλεγε πως ο Δήμος προμηθευόταν χαρτικά, τρόφιμα, καθαριστικά κλπ ΄(για τα σχολεία και όχι μόνο) από επιχειρήσεις που έδρευαν σε γειτονικούς δήμους. Υποσχόταν πως αυτό θα κοπεί μαχαίρι και πως θα καταρτισθεί άμεσα ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ για διαφανή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

Αντ’ αυτού, διαπιστώνουμε φάμπρικα προμηθειών από επιχειρήσεις άλλων νομών και Περιφερειών (Κορινθία, Φθιώτιδα κ.α).

Ούτε Μητρώο Προμηθευτών, ούτε δημόσιοι διαγωνισμοί προμηθειών, ούτε τεκμήριο εντοπιότητας. Ξένοι επιχειρηματίες (χωρίς καν ντόπιους αντιπροσώπους) πληροφορούνται, διεκδικούν και βάζουν χέρι στο δημοτικό χρήμα την ώρα που οι ντόπιοι αναζητούν «τη σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη».

Το Μητρώο Προμηθευτών δεν κοστίζει χρήματα ούτε απαιτεί προϋπολογισμό για να υπάρξει. Απαιτεί μόνον πίστη στην αρχή της διαφάνειας και πολιτική (ίσως και οικονομική) εντιμότητα.

Οι Σχολικές Επιτροπές (και όχι μόνον) ξεκίνησαν την κατακριτέα φάμπρικα να παίρνουν προσφορά από έναν κάποιο έμπορο και να εγκρίνουν την προμήθεια χωρίς δημοσιότητα και επίτευξη ανταγωνιστικών όρων ή όρων εντοπιότητας των προμηθευτών. ΓΙΑΤΙ; Ποιος συνεργάτης κερδίζει από αυτό το παιχνίδι;

Στους  6 μήνες που “καβαλήσατε την καρέκλα” αντί Μητρώου Προμηθευτών προσφέρατε ‘Ψέματα εν αφθονία”, Διχασμό της κοινωνίας, Μείωση του Τοπικού εισοδήματος και αχρείαστα έξοδα!

Σταματήστε αυτό το παιχνίδι, απαλείψτε τις όποιες υποψίες (που ήδη περπατάνε στην πλατεία), στηρίξτε χωρίς αναβολή το τοπικό εμπόριο και ξεκολλήστε από το βάλτο που έχετε ρίξει το δήμο και τους όποιους έντιμους συνεργάτες έχουν εκλεγεί μαζί σας.

Ξεκινήστε με κάτι απλό. Φτιάξτε άμεσα, δημοσιοποιείστε και χρησιμοποιήστε το Μητρώο που υποσχεθήκατε και χρωστάτε στους δημότες.

Φτιάξτε και δώστε στη δημοσιότητα το Μητρώο σας Γιάννη Μαλτέζο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την ευκαιρία της διαδικασίας απολογισμού σκέπτεστε να αναφέρετε ποιοι, πόσα και γιατί εισέπραξαν από τα ταμεία του δήμου;

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν