Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου*

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έδωσε την μάχη των εκλογών με θετική ατζέντα, προτάσσοντας το πρόγραμμα του και την αναγκαιότητα να αλλάξουν οι ακολουθούμενες πολιτικές σε Ευρώπη και Ελλάδα. Παρά τις πολύ πρόσφατες εσωκομματικές τρικυμίες που πέρασε, συνεχίζει να είναι η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη του πολιτικού συστήματος και με τα ζητήματα που ανέδειξε, κατάφερε ταυτόχρονα καίριο πλήγμα στην αλαζονεία της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με τον Πρόεδρο του και το σύνολο των στελεχών του, συνεχίζοντας την συστηματική δουλειά τους, μπορούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τον κόσμο της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού κέντρου, δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε κάθε πολίτη, που δεν μπορεί άλλο να ζήσει με μισό μισθό και διπλές τιμές. Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του το ηχηρό μήνυμα πως αυτή η Κυβέρνηση και οι πολιτικές της, μπορούν να ηττηθούν.
Ξέρουμε πως μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Η δουλειά μας εντός της Βουλής, στα συνδικάτα, στα κινήματα της γειτονιάς, αλλά και μέσα στην κοινωνία, πρέπει να ενταθεί και ταυτόχρονα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες της εποχής.
Η ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, έδειξε πως δεν αποτελεί πια μια γραφική δύναμη του περιθωρίου, αλλά διεκδικεί σημαντικότερο ρόλο, ιδίως σε μια εποχή που οι γεωπολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα δώσει μάχη για την αποτροπή αυτού του σεναρίου, προτάσσοντας την αναγκαιότητα για πολιτικές που θα ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα όμως, θα πρωτοστατήσει στην σύγκλιση των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων, έτσι ώστε μπροστά στην επέλαση των ιδεών του νέο- φασισμού, του ρατσισμού και της δημαγωγίας, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ανάχωμα λογικής που θα υπερασπιστεί τις αξίες της Ευρώπης και την ίδια την Δημοκρατία.
Τέλος, θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω θερμά όσους και όσες ήρθαν στην κάλπη της Κυριακής στην Αργολίδα και επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ειδικά τους νέους ψηφοφόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου μας και έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ενάντια στα απολίτικα κελεύσματα του «όλοι ίδιοι είναι». Ένα μεγάλο μπράβο όμως αξίζει και στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας που στήριξαν την εκλογική προσπάθεια του κόμματος και έδωσαν με συντροφικότητα και μαχητικότητα αυτόν τον αγώνα.

*Ο Γιώργος Γαβρήλος

είναι Βουλευτής Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν