γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αν την είχε χτυπήσει ο σύντροφός της και μετά την πήγαινε στο νοσοκομείο για να την περιθάλψουν, θα τον είχαν μπουζουριάσει μετά από εντυπωσιακή κινητοποίηση Αστυνομίας, Εισαγγελίας και Ευαγγελάτου.

Τώρα που απλώς την ξέσκισε μια αγέλη αδεσπότων και πήγε στο νοσοκομείο μόνη της, της είπαν από την Εισαγγελία (στο Ναύπλιο) «Φύγε και να πας να υποβάλλεις μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους». Η γυναίκα το έκανε, αλλά… Ούτε αυτόφωρα, ούτε συλλήψεις, ούτε προφυλακίσεις, ούτε καν Ευαγγελάτος!

Ο Ηθικός Αυτουργός (κατά το δίκαιο της διοίκησης) έβαλε την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων να ψηφίσει ΝΑΙ στην αναζήτηση δικηγορικής γνωμάτευσης για το αν θα πρέπει ο Δήμος να πληρώσει δικηγόρο για να κάνει κόντρα σε παθούσα λόγω καταγγελίας για πλημμελή άσκησης των καθηκόντων της αντιδημάρχου αδεσπότων που ο Γιάννης Μαλτέζος διόρισε.

Εν τω μεταξύ, χτες (20 Ιουνίου 2024), μέσα στο κέντρο του Άργους, είκοσι μέτρα από το Δημαρχείο, μπροστά στο Super Market Γαλαξίας και δίπλα ακριβώς από το Καποδιστριακό σχολείο, μια αγέλη επιτέθηκε σε 87χρονο, τον δάγκωσε και παρά λίγο να γράφουμε τα χειρότερα, αν δεν είχε τρέξει με αυτοθυσία ένας νεότερος Δημότης που με κίνδυνο της δικής του ακεραιότητας διέσωσε τον 87χρονο από τα πεινασμένα και αφρόντιστα αδέσποτα σκυλιά.

Μια ημέρα πριν, εργαζόμενη δημότισσα του Δήμου Άργους Μυκηνών πηγαίνοντας με το μικρό της αυτοκίνητο προς το Ηραίο βρέθηκε αντιμέτωπη με αγέλη αδεσπότων που εμφανίσθηκε ξαφνικά στο δρόμο. Και ναι μεν δεν σκότωσε ούτε τραυμάτισε κανένα αλλά χρειάστηκε, για να μην συμβεί αυτό, να ρίξει το αυτοκίνητο στη μάντρα. Τώρα, ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Ποιος θα φροντίσει ψυχολογικά την παθούσα; Και αν ο ιδιοκτήτης της μάντρας ζητήσει αποζημίωση από ποιον θα την εισπράξει;

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών εδώ και λίγους μήνες έχει γίνει μια περιοχή όπου η διοικητική παράλυση, πέραν της οικονομικής βλάβης των Δημοτών  και των Επιχειρήσεων, επιφέρει και βαρειές σωματικές κακώσεις σε πολλούς ανυποψίαστους και ανυπεράσπιστους, λόγω αποτυχημένης ή ανύπαρκτης αντιμετώπισης του προβλήματος των αδεσπότων.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, δεν δείχνει να συγκινείται από τον θάνατο του Δημότη και τους τραυματισμούς πολλών ακόμη Αργείων λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης κοπαδιών αδεσπότων. Δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει τα θύματα των επιθέσεων ή τους συγγενείς του νεκρού συμπολίτη και να τους πει δύο λόγια παρηγοριάς και συγνώμης.

Έλλειψη ενσυναίσθησης; Άγνοια στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς αιρετών; Λουδοβικισμός; Παλιοχαρακτήρας; Ότι και να συμβαίνει, η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Ο Γιάννης Μαλτέζος πρέπει να αλλάξει πολιτική και συνεργάτες στον Τομέα διαχείρισης Αδεπότων. Τώρα! Άμεσα! Πριν προλάβουν οι δικογραφίες που ήδη σχηματίζονται να γίνουν στοίβα και μετά θα πρέπει στον επόμενο προϋπολογισμό να συμπεριληφθεί ειδικό κονδύλι αποζημίωσης Δημοτών λόγων επίθεσης αδεσπότων.

Αυτό το αποκαλούν όχημα περισυλλογής !!!

Τώρα! Άμεσα! Πριν υπάρξει θύμα κάποιος Τουρίστας και γίνουμε βούκινο σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πριν ο Δήμος Άργους Μυκηνών καθιερωθεί ως ο Δήμος που σας δαγκώνουν τα “αδέσποτα του Μαλτέζου” …και δεν τρέχει τίποτα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στους συνδέσμους που παραθέτω μπορείτε να διαβάσετε για την επίθεση κατά του 87χρονου και το Τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στη Ήρα.

1.- Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε ηλικιωμένο στο Άργος ΕΔΩ

2.- Προσπάθησε να αποφύγει αδέσποτα και κάρφωσε σε μάντρα! ΕΔΩ

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν