Οι εικόνες εγκατάλειψης κυριαρχούν πλέον στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Για την ακρίβεια γίνονται στοιχείο της καθημερινότητας των Δημοτών που αισθάνονται στο πετσί τους την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις οποίες είχαν συνηθίσει παλαιότερα.

Ιδιαίτερα για τη Νέα Κίο, όπου οι κάτοικοι υποκύπτοντας στις Σειρήνες χάρισαν στον Γιάννη Μαλτέζο ένα εξωπραγματικό 70%, η “ανταπόδοση” εκ μέρους του και εκ μέρους των εκεί τοπαρχών ακολουθεί το δόγμα: «Πήραμε από εσάς αυτό που θέλαμε… παρατήστε μας τώρα. Όταν σας ξαναχρειαστούμε θα έρθουμε πάλι να σας πούμε παραμύθια».

Η επιστολή που έστειλαν στον Γιάννη Μαλτέζο ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Κίου, είναι χαρακτηριστική και δημιουργεί ένα ερώτημα. «Γιατί τόση αδιαφορία και παραμέληση των αναγκών των κατοίκων της Νέας Κίου»;

Όπως έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας (χωρίς ο Γιάννης Μαλτέζος να ανακοινώσει κάποια διορθωτική κίνηση) οι εργαζόμενοι γονείς της Νέας Κίου που είχαν παιδιά έως 18 μηνών στερήθηκαν το δικαίωμα να στέλνουν τα παιδιά τους στους Βρεφικούς Σταθμούς.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Συλλόγων Γονέων της Νέας Κίου ανακινούν το ζήτημα του αποκλεισμού των παιδιών τους, αναφέρουν τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργηθεί υποβάλουν τις προτάσεις τους και κάνουν ένα βήμα ακόμη. Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό όλων των παιδιών της Νέας Κίου από την Παιδική χαρά της Κοινότητας.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Κίου που αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν πρακτικές ανικανότητας και αδιαφορίας με στόχευση τους κατοίκους της προσφυγομάνας περιοχής του δήμου.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ

Αντί να την φροντίσουν την σφράγισαν.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, σας απευθύνουμε την παρούσα Επιστολή για να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την διαμαρτυρία μας για τα κάτωθι θέματα: 

α) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για Κατάργηση των βρεφικών τμημάτων για παιδιά έως 18 μηνών. 

β) Εγκατάλειψη πάρκων και Απαγόρευση Εισόδου στην Παιδική Χαρά Νέας Κίου. 

Είναι πολύ μεγάλος ο προβληματισμός μας, λοιπόν, για την πρόταση και τελικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτούν παιδιά έως 18 μηνών τα βρεφικά τμήματα των Σταθμών του Δήμου μας! 

Η λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών θα έπρεπε να είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για ένα σύγχρονο Δήμο που σέβεται τα παιδιά και τις οικογένειες των δημοτών του! 

Γιατί η νέα δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν φρόντισαν ώστε να προχωρήσουν σε εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν προσλήψεις περισσότερων παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού, μονιμοποίηση όσων ήδη εργάζονται στους σταθμούς αλλά και τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των σταθμών στο Δήμο μας, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες; 

Οι δεκάδες γονείς που απορρίπτονται τι θα κάνουν τα μικρά παιδιά τους τα οποία θα μείνουν εκτός βρεφικών σταθμών; 

Θα περιμέναμε, τη διεύρυνση των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών για να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά, χωρίς να μένει κανένα εκτός Βρεφικού Σταθμού και όχι να περιορίζονται οι ανάγκες των οικογενειών με αυτόν τον τρόπο! 

Παρακαλούμε να δείτε πιο προσεκτικά τη λειτουργία των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών, και ειδικά για την κωμόπολη της Νέας Κίου που κατοικούμε. 

Ζητάμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών, να έχουν τα παιδιά όλων των ηλικιών την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ! 

Ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίζει σε όλους τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς τη στελέχωση τους με το αναγκαίο παιδαγωγικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, την κάλυψη των σταθμών με όλα τα σύγχρονα μέσα, τη διαμόρφωση κατάλληλων αιθουσών και εγκαταστάσεων, την προμήθεια με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, τους κατάλληλους βοηθητικούς χώρους και χώρους ξεκούρασης, τις αυλές διαμορφωμένες και εξοπλισμένες με παιχνίδια, τις υποδομές γενικά να συντηρούνται και να εκσυγχρονίζονται διαρκώς, τα κτίρια να είναι ελεγμένα, σύγχρονα και ασφαλή. 

Επίσης όπως θα έχετε διαπιστώσει η Νέα Κίος διαθέτει αρκετούς ανοιχτούς χώρους, πάρκα και πλατείες που όμως βρίσκονται σε πλήρη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ! 

Δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι για τη συντήρηση και τη βελτίωση τους τον τελευταίο καιρό.

 Αντίθετα απαγορεύσατε και την πρόσβαση στη μοναδική παιδική χαρά που είχε απομείνει… Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και τα παιδιά χρειάζονται χώρους για να βγουν να τρέξουν, να παίξουν, να χαρούν και να κοινωνικοποιηθούν, η παιδική χαρά κλειδώθηκε επ΄ αόριστον! 

Και μάλιστα χωρίς να δώσετε καμία εξήγηση για το πότε θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσει. Όταν όλοι οι γονείς συζητούσαμε για την ανάγκη να στηθεί και δεύτερη παιδική χαρά στον τόπο μας εσείς μας αναγκάζετε να περνάμε τα απογεύματα μας «ξενιτεμένοι» στο γειτονικό και πάντα φιλόξενο Δήμο Ναυπλιέων… 

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο Παιδικές Χαρές στη Νέα Κίο, πάρκα και χώρους πρασίνου στις γειτονιές που να είναι περιποιημένα, καθαρά, με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια και όργανα γυμναστικής, με παγκάκια για να καθόμαστε και τρεχούμενο νερό.

 Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως οι παιδικές χαρές, τα πάρκα και οι πλατείες που παίζουν τα παιδιά δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το αν συμφέρει τους προϋπολογισμούς του Δήμου. 

Σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχτούμε την δικαιολογία της μη ύπαρξης κωδικού προϋπολογισμού και την εφαρμογή του Αυτοπεριορισμού όπως πρόσφατα κληθήκαμε να εφαρμόσουμε… 

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση μαζί σας για να μοιραστούμε όλες τις παραπάνω ανησυχίες και προτάσεις που έχουμε ως γονείς της Νέας Κίου. 

Παιδική Χαρά πλατείας Τελέσιλλα, στην Ινάχου. Πρόλαβε και την έφτιαξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως και πολλές άλλες στις Δημ. Ενότητες του Δήμου.

Οι ανάγκες των παιδιών επιμένουμε όμως ότι πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και περιμένουμε να ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας… 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Κίου 

* Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Κίου 

* Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Κίου 

* Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν

Ιστορίες για ακροδεξιούς

γράφει ο Θάνος Τζήμερος Ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στην Ιστοσελίδα capital.gr 6 ιστορίες από την…

% μέρες πρίν

Ιστορία Ηρωισμού στα καμένα του Κρανιδίου

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός δεν δίστασε ούτε στιγμή. Αψήφησε τις φλόγες, πέρασε ανάμεσά τους και…

% μέρες πρίν