γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Ένας Αργείος φίλος, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε: «Έχεις ακούσει τη λαϊκή έκφραση “Κερατάς και δαρμένος”; Έτσι ένιωσα ακούγοντας όσα είπε ο Γιάννης Μαλτέζος στους συμβούλους του και αυτοί τον χειροκρότησαν».
«Τι τους είπε»; Ρώτησα.
«Τους είπε ότι: Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών επί πολλά έτη, πλήρωνε στη ΔΕΗ, σε ετήσια βάση, μέρος του φωτισμού, που ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επιβαρύνοντας τους δημότες ακόμα περισσότερο στα δημοτικά τέλη. Και ότι θα προβεί σε ενέργειες για να εξοικονομήσει αυτά τα έξοδα».
Δεν τον πίστεψα και ανέτρεξα στο σχετικό VIDEO. Όσο και αν φαίνεται απίστευτo, αυτά ακριβώς ελέχθησαν και …οι Σύμβουλοί του τον χειροκρότησαν.
ΝΤΡΟΠΗ! Δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμβουλος του Μαλτέζου να του πει: «Δηλαδή, ΕΣΥ που ήσουν αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, αντί να φροντίσεις το Δήμο Άργους Μυκηνών μας χρέωνες και το ρεύμα των κόμβων επί 4 χρόνια»;
Βρίσκει και τα κάνει ο Γιάννης Μαλτέζος. Οι δικοί του (εκτός από δυο τρεις) πάσχουν από έλλειψη γνώσεων, από έλλειψη ενδιαφέροντος, από δουλικότητα έναντι του αφεντικού και από μισθολατρεία.
Μιλάμε για τον ίδιο Μαλτέζο που αρνήθηκε να εντάξει στον προϋπολογισμό της Π.Ε. Αργολίδας τον δρόμο για το Κάστρο της Λάρισας, αν και ο Καμπόσος το ζήτησε από την αντιπεριφέρεια 10 φορές. Τον ίδιο –αδιάφορο- Μαλτέζο που ούτε καν σκέφτηκε να ζητήσει (ως αντιπεριφερειάρχης και ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου) την ένταξη ενός υποέργου που να συνδέει το Άργος με τον κόμβο του νέου δρόμου παράκαμψης των στροφών από Εκκλησιαστικά μέχρι Στέρνα. Μιλάμε για τον ίδιο –κακιομένο- Μαλτέζο που έβαλε πρόστιμο στον ΔΕΥΑΑΡΜ γιατί οι Χυμοποιοί έριχναν ανεπεξέργαστα λήμματα στον βιολογικό και μέσω αυτού στον Αργολικό. Τον ίδια Μαλτέζο που, ως Χωρικός, έβαλε πρόστιμο και απαίτησε από τον Δήμο Άργους Μυκηνών να κλείσει το χωρίς άδεια Καταφύγιο Αδεσπότων στα Παλιά Σφαγεία. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα της αντιπεριφέρειας όπου τον είχαν στείλει (με παχυλή αντιμισθία και άλλα προνόμια) ο Δημ. Καμπόσος, η παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ και οι Αργείοι ψηφοφόροι.
Αυτός ο Γιάννης Μαλτέζος είναι που έρχεται τώρα και ζητάει τα ρέστα αγνοώντας -ο αμαθής- ότι οι Δήμαρχοι (πριν από την ενοποίηση) ερχόντουσαν σε συμφωνία με τη Νομαρχία (και τη διάδοχό της Περιφερειακή Ενότητα) και προκειμένου να μη σκοτώνονται οι Δημότες τους υπέγραφαν συμφωνίες του τύπου «Βάλε εσύ τις κολώνες με τα φωτιστικά και πληρώνω εγώ το ρεύμα». Έτσι, χάρις στον αείμνηστο Δήμαρχο Μυκηνών Γιώργο Τσούμπα και τον αείμνηστο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπιτζή, μπήκε φωτισμός στους κόμβους των Φιχτύων και των Εκκλησιαστικών και σταμάτησε η ετήσια θυσία 2 έως τριών συνελλήνων στον βωμό των Τροχαίων και της αδιαφορίας.
Αυτός είναι ο Γιάννης Μαλτέζος που κάνει πως ξεχνά ότι:
Ο ίδιος χρέωνε το ρεύμα στο Δήμο, ως αντιπεριφερειάρχης.
Ο ίδιος έβαζε τα πρόστιμα στο Δήμο για τα σκυλιά ή τον κίτρινο Αργολικό, από τη θέση του στην Περιφέρεια.
Ο ίδιος είναι που ευθύνεται για την καθυστέρηση της υποβολής της διεκδίκησης (βρίσκεται εδώ και 6 μήνες στρογγυλοκαθισμένος στην πολυθρόνα του 2ου ορόφου της Καποδιστρίου) επιστροφής των χρεώσεων που ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ότι έγιναν αδίκως.
Αντί επιλόγου παραθέτω την πρώτη φράση από μια σχετική ανάρτησή του: «Κάποιο –λίγοι- λυσσομανούν απέναντι σε μια δημοτική αρχή που ανέλαβε μόλις πριν έξι μήνες. Εμείς δουλεύουμε αθόρυβα να επιλύσουμε προβλήματα και παθογένειες πολλών ετών, που κάποιοι είτε αγνοούσαν είτε ακόμα χειρότερα αδιαφορούσαν»!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο ΤΙ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟ στο αποκαλυπτικό site gryktoria.gr που αξίζει να το διαβάσετε. Πατήστε ΕΔΩ
γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Η χρησιμοποίηση του Ναυπλίου ως σημείου προβολής της κυβερνητικής πολιτικής…
γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ Ο Γιώργος Τσούρνος είναι ένας ζωντανός μύθος για τον Δήμο Ναυπλιέων και…
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το Ναύπλιον ως φόντο προκειμένου να μιλήσει προς τους Έλληνες…
γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Παλιότερα, συνήθιζα να λέω «Δεν έχω τίποτα με τους Νεοδημοκράτες.…
Η αγορά του πιο πρόσφατου επεξεργαστή Intel μπορεί να φαίνεται δελεαστική, όμως στην πραγματικότητα δεν…