Άσχετοσύνη ή δολιότητα;

689
Γιάννης Μαλτέζος

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πως πρέπει να χαρακτηρίσει κάποιος, την επιμονή ενός αιρετού στην περιφρόνηση των προβλεπομένων διαδικασιών από το νόμο; Ως Ασχετοσύνη ή ως Δολιότητα; Δηλαδή ως απόδειξη έλλειψης γνώσεων και δυνατοτήτων ή ως απόδειξη ότι προσπαθεί δολίως να επιβάλλει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί για λόγους που αξίζει να εξετασθούν σε βάθος;

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Γιάννης Μαλτέζος, συλλαμβάνεται κατ’ επανάληψη να επιχειρεί σχεδιασμούς και πράξεις αντίθετες προς τις καθοριζόμενες διαδικασίες (υπό του νόμου) και προς βλάβη υφιστάμενων συμφερόντων ιδιωτών ή γενικότερων, παρασύροντας το δημοτικό συμβούλιο σε παρά το νόμο αποφάσεις. Μέχρι σήμερα, οι ακυρωθείσες αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν προσφυγών αποφάσεις του Δ.Σ. ή της Δ.Ε. πλησιάζουν ήδη των αριθμό των δακτύλων που βλέπουμε κοιτώντας δύο παλάμες ανοικτές. Τόση ανικανότητα πια;

Ο ίδιος, χάρις στον Δημήτρη Καμπόσο που τον πήρε μετά από τις συνεχείς αποτυχίες προσωπικής εκλογής και τον βοήθησε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια τον επέβαλε ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όφειλε να έχει εμπειρία και γνώσεις για το πότε μια απόφαση είναι σύννομη και πότε παράνομη. Εκτός και αν είναι “ξεχασιάρης”.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο της δολιότητας υπέρ κάποιου σκοπού ή συμφέροντος. Σε κάθε λογικό άνθρωπο δεν είναι κατανοητό το πώς ένας δικηγόρος, με δύο αμειβόμενους συμβούλους δικηγόρους, με τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του δικηγόρους, με σύζυγο (πολύ δραστήρια) δικηγόρο και με εμπειρία σε θέσεις Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνει τόσο παιδαριώδη λάθη που όμως επιφέρουν βλάβη στα συμφέροντα του Δήμου ή Δημοτών.

Δεν γνώριζε πως στελεχώνεται η 5μελής για τον σχεδιασμό της ευζωίας των αδεσπότων! Ακόμα είμαστε χωρίς 5μελή. Αποτέλεσμα δικαστική έρευνα για τον τρόπο θανάτωσης αδεσπότων και όχι μόνον.

Δεν γνώριζε πως καταργείται η άδεια μιας καντίνας! Αποτέλεσμα ένας άνθρωπος στερήθηκε τα προς το ζειν.

Δεν γνώριζε πότε λαμβάνεται δια περιφοράς απόφαση! Αποτέλεσμα την πληρώνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Άντε πάλι από την αρχή εις βάρος των μαθητών, των γονέων, των καθηγητών και του σχολείου.

Δεν γνώριζε ότι άλλο αρμοδιότητες αντιδημάρχου και άλλο ανάθεση ευθύνης έργου σε εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο! Αν βάλουμε και τον προϋπολογισμό (έφτασε Ιούλιος και ακόμα δεν υπάρχει, με ότι αυτό σημαίνει) μαζεύονται πολλά και δημιουργείται το ερώτημα «Μήπως γνώριζε αλλά….»;

Σταματάω εδώ και δεν υποκύπτω στον πειρασμό να καταγράψω τι λέγεται σχετικά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Θα πω μόνο «Το Άργος άξιζε καλύτερης τύχης».