Ο Γ. Μαλτέζος και ο ξαφνικός θάνατος των δημοτών

232

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Με απόφαση του Γιάννη Μαλτέζου, δεκάδες Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών έφτασαν ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή καθώς είδαν ξαφνικά και απροειδοποίητα να δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες. Η δέσμευση των λογαριασμών έγινε από την ΑΑΔΕ, μετά από μεταφορά οφειλών προς τον Δήμο λόγω χρέους από μια κλήσης Τροχαίας παράβασης ή μια καθυστέρησης πληρωμής για χρήση κοινόχρηστου χώρου και άλλες μικροεκκρεμότητες.

Ο Γιάννης Μαλτέζος που “για ψύλλου πήδημα” εκδίδει ανακοινώσεις (του τύπου ήρθε να με επισκεφθεί ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής ή κάποιος ιδιώτης εγκατέστησε δοχεία συλλογής τηγανέλαιων) δεν έκρινε αναγκαίο να ενημερώσει τους δημότες για την επικείμενη μεταφορά των μικρών χρεών στην ΑΑΔΕ και τις συνέπειες που θα προέκυπταν.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι, αν και οι Δημότες έσπευδαν να εξοφλήσουν π.χ. την κλίση (τα χρήματα από το παράνομο παρκάρισμα καταλήγουν στο ταμείο του δήμου), οι λογαριασμοί δεν ξεμπλόκαραν αυτόματα και έτσι για λίγα ευρώ οι δημότες μικροεπιχειρηματίες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι επί πολλές ημέρες διαμαρτυρόμενοι και καυγαδίζοντες με τους υπαλλήλους της εφορίας.

Αδιαφορία για την ενημέρωση των Δημοτών, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας, ασυνειδησία ακόμα και όταν το χρέος εξωφλείτο με τη δικαιολογία «τι να σας κάνω η εφορία φταίει».

Η άγνοια του Γιάννη Μαλτέζου για την ανυπαρξία διαλειτουργικότητας των συστημάτων μεταξύ Δήμου και ΑΔΑΕ αλλά και η αδιαφορία για το τι προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη ενημέρωσης των Δημοτών δημιούργησε ένα ακόμα οικονομικό – κοινωνικό πρόβλημα στους χειμαζόμενους μικροεπιχειρηματίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ξαφνικός θάνατος είναι μια έκφραση οικονομικών εξελίξεων που προκαλούνται από αιφνίδια κίνηση αντιπάλου