Ορφανός: Χαμόγελα για την ψήφιση του Προϋπολογισμού

180
Δημήτρης Ορφανός. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Στην πολιτική, όπως είναι γνωστό, μετράει η πράξη. Τα λόγια είναι για το πόπολο.

Σο Δήμο Ναυπλιέων, ο Δημήτρης Ορφανός πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη κερδίζοντας για μια ακόμη φορά την θετική ψήφο του Κωνσταντίνου Μάκαρη και της παράταξής του στο μεγάλο θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού. (Οι παρατάξεις του Δημήτρη Κωστούρου και του Δημήτρη Παπαδημόπουλου ψήφισαν λευκό).

ΤΙ ΔΙΗΜΕΙΦΘΗ

Ο Κώστας Νικολάου, εκπροσωπώντας τον Κ. Μάκαρη τόνισε την δυσαρέσκεια της παράταξης λόγω της αναποτελεσματικότητας που επιδεικνύει η δημοτική αρχή που, όπως είπε, «οφείλει την εξουσία κατά κύριο λόγο στην υποστήριξη που της έδωσε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης την δεύτερη Κυριακή των εκλογών». Είπε ακόμη ο Κώστας Νικολάου ότι, ο χρόνος ανοχής τελειώνει και πως αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα επανεξετασθεί η στάση της παράταξης ως προς την δημοτική αρχή.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος, αφού πρώτα τόνισε για μία ακόμη φορά πως το δάνειο των 11.500.000 ευρώ ήταν αχρείαστο, δήλωσε πως η παράταξή του παρέχει ανοχή μέχρι το τέλος του χρόνου και ψηφίζει λευκό για τον προϋπολογισμό περιμένοντας να δει ότι «το γαϊτανάκι των χρεών δεν θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά».

Να σημειώσουμε την απουσία του Βασίλη Βασιλόπουλου που, επίσης, δεν είχε απουσιάσει από την ψηφοφορία για την λήψη δανείου διαφοροποιούμενος από την παράταξή του.

Η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου, από την οποία παρέστησαν μόνον ο επικεφαλής και ο Γιώργος Καχριμάνης, ψήφισε λευκό χωρίς περαιτέρω σχόλια. Μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

ΟΡΦΑΝΟΣ: «Ήλπιζα σε ομόφωνη έγκριση»

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, στην εισήγησή του τόνισε για μία ακόμη φορά την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για να ισοσκελισθεί ο Προϋπολογισμός, υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας του λαμβανομένου δανείου και έκανε έκκληση για ομοφωνία στην ψήφισή του.

Στην δευτερολογία του, με εμφανή την ανακούφιση από το ξεπέρασμα του μεγάλου αγκαθιού της λειτουργίας του δήμου χωρίς ύπαρξη προϋπολογισμού τόνισε χαρακτηριστικά «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Δημοτικής μας Αρχής. Θα προσπαθήσουμε εντός του καλοκαιριού να εξοφλήσουμε το 80% των χρεών που κατέλειπε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Επί τέλους, λύνονται τα χέρια μας για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων όσων υποσχεθήκαμε στους Ναυπλιείς»