Οι 14 που στηρίζουν τη Νέα Αριστερά

96

Ακολουθώντας την παλαιά τακτική της αριστεράς, μια ομάδα 14 γνωστών ή λιγότερο γνωστών Αργολιδέων δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν στις Ευρωεκλογές το κόμμα ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κράτησε την αριστερή φυσιογνωμία του παρελθόντος.

Οι 14 που υπογράφουν, αναφερόμενοι στο πολιτικοϊδεολογικό σκεπτικό της απόφασής τους, καταγράφουν μεταξύ άλλων τα εξής:

– Γιατί το προγραμµατικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει και οι προγραμµατικές κατευθύνσεις που προβάλλει ανταποκρίνονται στις δύσκολες απαιτήσεις της εποχής μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

– Γιατί η παρουσία της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Αριστεράς υπήρξε αυτούς τους λίγους µήνες υποδειγματική. Η κίνηση αυτή δικαίωσε απόλυτα τον σχηµατισµό της και µε τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεµβάσεις της, τις ομιλίες των στελεχών της εντός, και εκτός Βουλής, τις ερωτήσεις και επερωτήσεις της κατέδειξε τι σημαίνεἰ πολιτική ευστοχία, πολιτική σοβαρότητα και πολιτικό ήθος.

– Γιατί το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς αντανακλά µε σαφήνεια την επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί και να επικρατήσει μια προοπτική που θα θεμελιώνει εκ νέου την Ε.Ε. ως διακρατικό θεσμό ειρήνης, συµπεριληπτικής δημοκρατίας, ενεργού και ισχυρής κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας παράλληλα µε την προοπτική να επέλθει επιτέλους προοδευτική διέξοδος στη διακυβέρνηση της χώρας.

– Γιατί η καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να ηττηθεί.

– Γιατί εκείνες και εκείνοι που απαρτίζουν το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς είναι συμπολίτες μας που έχουν διακριθεί στους χώρους της δραστηριότητάς τους, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες µε την ενεργό και δημιουργική παρουσία, την κατάρτιση, την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αποτελεσµατικότητά τους, δεν είναι αλεξιπτωτιστές της πολιτικής και των κοινωνικών αγώνων.

 1. Αντωνόπουλος Γιώργος
 2. Ασημακοπούλου Γωγώ
 3. Γκιόλας Γιάννης
 4. Γρατσέας Κώστας
 5. Δεληγιάννης Κώστας
 6. Καραχάλιου Γεωργία
 7. Κατσαρός Στυλιανός
 8. Καχριμάνη Γεωργία
 9. Κούστας Σταύρος
 10. Κωνσταντίνου Κώστας
 11. Μαραγκός Τάκης
 12. Μπαλάσκα Χριστίνα
 13. Μποζιονέλος Γιώργος
 14. Ντούτσος Στέλιος
 15. Ξενάκης Γιώργος
 16. Παπαιωάννου Τάκης
 17. Πειρούνης Δημήτριος
 18. Τσίτας Τάκης
 19. Χριστοδούλου Σταματίνα
 20. Ψύχος Κώστας