Λευκός καπνός για το Μαρία Ράδου

311
Γιάννης Τζαρίμας

Πέντε μήνες και δέκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Ορφανού το πολύπαθο Γηροκομείο Ναυπλίου (Ίδρυμα Μαρίας Ράδου) φαίνεται να αποκτά και πάλι Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου, δίνοντας έτσι μια ελπίδα επίλυσης των χρόνιων και δυσεπίλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τζαρίμας αποδέχτηκε την παράκληση του Δημάρχου διακινδυνεύοντας την προσωπική του περιουσία και ελευθερία, λόγω των τεραστίων χρεών του Ιδρύματος προς τον ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ, το Δημόσιο, προμηθευτές και εργαζόμενους.

Η απόφαση Τζαρίμα να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο το γηροκομείο Ναυπλίου που οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, προκάλεσε ανακούφιση στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κολακευτικά σχόλια για τον αγωνιστή αντιδήμαρχο που «έβαλε το κεφάλι του στη λαιμητόμο» προκειμένου να κερδιθεί χρόνος, σε μια (ίσως) απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί μια κάποια λύση και να μην βρεθούν οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος στον δρόμο.

Ο Γιάννης Τζαρίμας δεν έκανε δηλώσεις. Περιορίστηκε μόνον να πει ότι, «Οι συμπατριώτες μου με εξέλεξαν για να προσφέρω, και αυτό ακριβώς κάνω»!

Η εκλογή του Γιάννη Τζαρίμα έγινε χτες 11 Ιουνίου με ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων.