Γυναίκα και άνδρας μαζί στον κύκλο της ζωής 

47

Η εκδήλωση με τίτλο «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» που θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 18:00 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου σχετίζεται με τη μάστιγα της εποχής μας, την «Υπογονιμότητα».

Η «Υπογονιμότητα», είναι ένα υποβόσκων σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας. Η εκδήλωση έχει ως βασικό σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι νέοι άνδρες πως η «γονιμότητα»  αποτελεί ένα μέρος ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, ικανή να συμβάλλει  στην ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην πρόληψη και φροντίδα της αναπαραγωγικής τους υγείας.

Η προληπτική εξέταση ανδρικής γονιμότητας, η κρυοσυντήρηση σπέρματος σε περιπτώσεις παρουσίας προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. καρκινοπαθών που υπόκεινται σε χημειοθεραπεία και η δωρεά σπέρματος αποτελούν βασικές αξίες στην προσπάθεια για τη δημιουργία υγιούς οικογένειας.

Μεταξύ των βασικών πυλώνων της εκστρατείας, που ηγείται η δημοσιογράφος και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, κεντρική, πρέσβειρα των εκστρατειών « ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣΤ» και  «LET’S ΠΑΠ» είναι:

– Η Ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλά ποσοστά της υπογεννητικότητας.

– Η Ενημέρωση του ανδρικού- και ιδίως του νεανικού- κοινού σε κάθε γωνία της Ελλάδος για τη δυνατότητα πρόληψης και ελέγχου, ιδίως σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

– Η απομυθοποίηση του στερεοτύπου πως η διατήρηση της γονιμότητας και του γεννητικού υλικού αφορά μόνο το γυναικείο κοινό (κατάψυξη ωαρίων) με σκοπό την υγιή σύλληψη.

– Η Παρακίνηση του γυναικείου κοινού να μεταφέρει το μήνυμα στον ανδρικό πληθυσμό

-Η ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σε σχέση με την αξία της προσφοράς σε περιπτώσεις καρκινοπαθών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με την ευγενική χορηγία της Κρυογονίας και της Ενδοσκοπικής ΑΕ, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Ναυπλιέων υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδος, της Επιστημονικής Εταιρίας φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, της International Action Art.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της Πανελλαδικής εκστρατείας, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εργαστηριακών ελέγχων από την Κρυογονία.