ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

77

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται για την διάσωση της μεταλλικής γέφυρας του Ερασίνου ποταμού στη Νέα Κίο.

Χωρίς να συμφωνούμε με όλα όσα γράφει, παραθέτουμε τον επίλογο του άρθρου του σαν μικρή δική μας συνεισφορά στην προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης ενός στοιχείου του παρελθόντος γεμάτου μνήμες.

Γράφει ο Γιώργος Κόνδης, απευθυνόμενος στην δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών:

«Η διάσωση και ανάδειξη της γέφυρας του Ερασίνου ποταμού στη Ν.Κίο αποτελεί καθήκον της Δημοτικής Αρχής. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πρώτα σημεία εκκίνησης μιας νέας πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προστασία και ανάδειξη των τεκμηρίων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τεχνικές λύσεις υπάρχουν αμέτρητες (έχουν εξάλλου διατυπωθεί).

Δεν είναι θέμα χρημάτων! Είναι θέμα κατανόησης του τι σημαίνει «πολιτισμική κληρονομιά» για τον ιστορικά πρώτο Δήμο της χώρας και πως αυτή η κληρονομιά μπορεί να αποτελέσει στοιχείο κοινωνικής ανάπτυξης αλλά και  μαγνήτη για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Αν δεν υπάρχουν χρήματα επιτρέψτε στην πολιτισμική μας κληρονομιά να σας φέρει!»

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ