Οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας. Εκεί η εθελοντική ομάδα παρουσίασε τις δράσεις της και ταξίδεψε τους επισκέπτες στα ήθη και στα έθιμα του τόπου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο συνοδός καθηγητής Τάσος Λάμπρου, «μας παρουσίασαν ένα παραδοσιακό Σπίτι των προηγούμενων δεκαετιών με τις δραστηριότητες του, με τις εργασίες του τις ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις και την σπουδαία Κρανιδιωτικη φιλοξενία με όλα τα προϊόντα και τους καρπούς της γης της Ερμιονίδας.

Μάθαμε πολλά για την αξία της οικιακής οικονομίας, ήταν ένα ταξίδι στο πολιτισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην λαογραφία όσα τις τοπικές παραδόσεις.

Εμείς, από τη μεριά μας, τους ενημερώσαμε για τις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας στο τελευταίο μήνα του εκπαιδευτικού έτους που πάντα είναι αφιερωμένος σε κοινωνικές δραστηριότητες, στην απόκτηση επιπλέον γνώσεων και εμπειριών για την τοπική μας ιστορία και παράδοση του τόπου μας».

Η ομάδα των μαθητών –επισκεπτών σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την εθελοντική ομάδα Λαογραφικού εργαστηρίου για την φιλοξενία και “τις καταπληκτικές εικόνες” που μας χάρισαν, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δημιουργικό τους έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι, ο Τάσος Λάμπρου, ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου την Δημοτική περίοδο 2010-2014, εργάσθηκε άοκνα για την ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Ερμιονίδας, μια δομή και μια καταπληκτική εθελοντική ομάδα που προσφέρει πάρα πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμιονίδας.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η γιορτή των Εμπόρων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε  την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της…

% μέρες πρίν

Συνεδρίαση Δ.Σ και Απολογισμός Ορφανού την  ίδια μέρα

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνει την ίδια ημέρα και…

% μέρες πρίν

Προγραμματισμός δράσεων από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Ο προγραμματισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη…

% μέρες πρίν

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν