Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των αρχών για τη σωτηρία της παλαιάς γέφυρας του Ερασίνου ποταμού, έφερε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση στο σημείο δεκάδων Δημοτών, χωρίς όμως την εμφανή παρουσία των τοπικών κουμανταδόρων του Γιάννη Μαλτέζου.

Η «Πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση της γέφυρας του Ερασίνου ποταμού», με ανακοίνωσή της καλεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών «…να αποτρέψει την καταστροφή της γέφυρας και με τη συνδρομή των ειδικών να εξασφαλίσουμε τη συντήρησή της και την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Η ανακοίνωση με τίτλο «Ένα Μέλλον για το Παρελθόν μας» δημοσιεύεται κατωτέρω.

ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ

Ιστορία ενός τόπου είναι οι παραδόσεις του που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά και τα τοπικά μνημεία που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον κρατώντας ζωντανή τη μνήμη.

Η γέφυρα του Ερασίνου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αποτελεί ένα τέτοιο τοπικό μνημείο, ισχυρό τοπόσημο, και σημείο αναφοράς για τη Νέα Κίο, όπως αποδεικνύεται από εκαντοντάδες φωτογραφίες και μαρτυρίες.

Ταυτόχρονα αποτελεί και σήμερα ένα γραφικό σημείο της Νέας Κίου που αντιστέκεται κόντρα στην αρχιτεκτονική ομοιομορφία που έχει επιβληθεί.

Έχουμε επομένως υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το τοπικό μνημείο, από τα λίγα πλέον που έχουν απομείνει για να διατηρούν ζωντανές τις μνήμες.

Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να αποτρέψει την καταστροφή της γέφυρας και με τη συνδρομή των ειδικών να εξασφαλίσουμε τη συντήρησή της και την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Είναι  επιβεβλημένο να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες, την τοπική μας ιστορία και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Έπεσαν πρόστιμα για Αφίσες και Ογκώδη αντικείμενα

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η «σιδηρά αντιδήμαρχος» Ντίνα Καραγιάννης ενημέρωσαν, παρακάλεσαν και ειδοποίησαν –κατ’ επανάληψη-…

% μέρες πρίν

Δίκαιο και νέες τεχνολογίες. Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Ο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Προσωπικών Δεδομένων και Ψηφιακής…

% μέρες πρίν

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η γιορτή των Εμπόρων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε  την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της…

% μέρες πρίν

Συνεδρίαση Δ.Σ και Απολογισμός Ορφανού την  ίδια μέρα

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνει την ίδια ημέρα και…

% μέρες πρίν

Προγραμματισμός δράσεων από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Ο προγραμματισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη…

% μέρες πρίν