Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή δραστηριότητά του, σε ενέργειες και εύρος δραστηριοτήτων, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας πρόσφερε στα παιδιά των εργαζομένων μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με πλήθος στοιχείων του Ζωικού βασιλείου, οργανώνοντας ειδική επίσκεψη στο ράντζο «ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ» (στη Μεγαλόπολη) όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη ζώων.

Ο Ραφαήλ Μπαρού δείχνει στα παιδιά πως να ταΐσουν τα ελάφια

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΝΕ Ραφαήλ Μπαρού, «Η εκδρομή στην Μεγαλόπολη προξένησε στα παιδιά των εργαζομένων μεγάλη ευχαρίστηση. Για πρώτη φορά παιδιά διαφόρων ηλικιών, αντίκρυσαν συγκεντρωμένα πολλά είδη πουλιών, ζώων και ειδών της λίμνης, συγκεντρωμένα κατά ενότητες, με άριστο εκθεσιακό αλλά και παιδαγωγικό τρόπο.

  Έμαθαν για τα στάδια της ζωής τους, για τις διατροφικές συνήθειες και την διαδικασία αναπαραγωγής τους και απόλαυσαν τον χρόνο που βρέθηκαν πλησίον τους.

  Πρόσθεσαν πολύ διδακτικές εμπειρίες, για τα είδη του ζωικού βασιλείου και άντλησαν εξαιρετικά συμπεράσματα για την συμβίωση μιας άλλης κατηγορίας πλασμάτων της δημιουργίας».

Αξίζει να επισημανθεί ένα άλλο κομμάτι της δήλωσης Μπαρού που αναφέρεται στις ελλείψεις παροχής στοιχείων οικολογικής παιδείας στους μαθητές.

«Δυστυχώς τέτοιου είδους πολύτιμες ενημερωτικές εξορμήσεις- πλην εξαιρέσεων- δεν βρίσκονται στα προγράμματα των σχολείων σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης και τη συμμετοχή στην ζωή των άλλων πλασμάτων της φυσικής δημιουργίας.

  Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι για την σφαιρική εκπαίδευση των παιδιών μας και των εγγονών μας και προαγωγής του πολιτισμού και της οικολογίας να οργανώνουμε εμείς οι εξωσχολικοί φορείς αυτές τις εξορμήσεις που είναι πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπινου όντος, η αναγνώριση δηλαδή και η αγάπη κάθε πλάσματος της φυσικής δημιουργίας»

Ο δραστήριος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατέληξε με ευχαριστίες προς όλους τους συνοδούς, αλλά και τους επικεφαλής του πάρκου για την άριστη συνεργασία.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η γιορτή των Εμπόρων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε  την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της…

% μέρες πρίν

Συνεδρίαση Δ.Σ και Απολογισμός Ορφανού την  ίδια μέρα

Η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνει την ίδια ημέρα και…

% μέρες πρίν

Προγραμματισμός δράσεων από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Ο προγραμματισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη…

% μέρες πρίν

Δώστε το μητρώο σας στη δημοσιότητα κ. Μαλτέζο

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Η αγορά του Άργους στερεύει από χρήμα. Ο δήμος, με αποφάσεις που…

% μέρες πρίν

ΑΡΓΟΣ: Η δημοτική αρχή και η διάσωση της γέφυρας

Με άρθρο του στην Ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΑ (argolika.gr), ο Γιώργος Κόνδης συντάσσεται με όσους αγωνίζονται…

% μέρες πρίν