ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Ένας αιρετός με ανίατο πάθος τα ψέματα

260

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Παρά την μεγάλη ταλαιπωρία μου, λόγω ενός ιδιαίτερα κοπιαστικού ταξιδιού στην Ικαρία (για οικογενειακούς λόγους), είχα το κουράγιο να παρακολουθήσω μέσω διαδικτύου την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Σας συνιστώ, αν είσαστε Δημότες αυτού του δήμου με μαζοχιστικές τάσεις και ψηφήσατε Μαλτέζο στις τελευταίες εκλογές, να το δείτε και εσείς. Θα είναι ένα λυτρωτικό αυτομαστίγωμα, ανάλογο με αυτό που κάνουν για θρησκευτικούς λόγους (κάθε χρόνο) και οι Πακιστανοί στην Αθήνα (Λαθρομετανάστες ή έχοντες άδεια παραμονής).

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αν πάλι είσθε από εκείνους που δεν υποκύψατε στις κομματικές παρεμβάσεις, στα οικονομικά συμφέροντα και στην αντίληψη “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, και πάλι να φροντίσετε να το δείτε, για να αυτοεπιβεβαιωθείτε ως προς την ορθότητα της εκλογικής επιλογής. Ίσως και να σας ωθήσει να ασχοληθείτε περισσότερο με τον τρόπο που θα μειώσετε τις επιπτώσεις της παρουσίας του ανθρώπου αυτού σε μία τόσο σπουδαία θέση επίδρασης για το μέλλον του δήμου και των Δημοτών.

Ο άνθρωπος (στον Γιάννη Μαλτέζο αναφέρομαι) έδωσε για μία ακόμη φορά ρεσιτάλ παράθεσης ψεμάτων και συνειδητά εσφαλμένων συμπερασμάτων, ενώ παρέκαμπτε συνεχώς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οικειοποιούμενος δικές του αρμοδιότητες.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πάμε αλλιώς», Πέτρου Θωμόπουλου, υπήρξε καταλυτική ως προς την πρεμούρα του Γιάννη Μαλτέζου για λήψη του αχρείαστου δανείου των 3.000.000 ευρώ (έναντι των 12.000.000) που αρχικά επιχείρησε να φορτώσει στους Δημότες. Δανείου που  αποφεύχθηκε χάρις στην αντίδραση όλων των δημοτικών παρατάξεων και μερίδας των ΜΜΕ που υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Με επιχειρήματα απέδειξε ότι, τα περί αιματηρών περικοπών που διατυμπάνιζε ο Γιάννης Μαλτέζος ήταν “μούφα” (στην πλειονότητά τους) και ότι είχε με πονηριά μεταφέρει διάφορες δαπάνες σε άλλους κωδικούς.

Απέδειξε ακόμη ότι το δάνειο είναι αχρείαστο και τέλος, η παράταξή του καταψήφισε την λήψη δανείου, όπως και οι παρατάξεις Καμπόσου και Παπαϊωάννου (με εξαίρεση τον διορισμένο και αμειβόμενο -ως αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ- Παν. Δούρο).

Πέραν των αποκαλυφθέντων ψεμάτων που έφερε στο φως ο Πέτρος Θωμόπουλος, ακούσαμε για μία ακόμη φορά το Γιάννη Μαλτέζο να λέει χωρίς ντροπή, κραδαίνοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού που προβλέπει το δάνειο των 3.000.000 ευρώ: «Που είναι τα δύο εκατομμύρια που ισχυρίζεται ο προηγούμενος δήμαρχος ότι άφησε στα ταμεία; Σε ποιο συρτάρι είναι να τα δω και εγώ». Και τα έλεγε αυτά (και κάποιοι δικοί του, όχι όλοι, τον χειροκροτούσαν), κουνώντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπου Ρητά αναφέρεται και καταγράφεται η ύπαρξη των 2.000.000 στο ταμείο του Δήμου Άργους Μυκηνών την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Είναι μάλιστα τόσο αθεράπευτη η συνήθεια να χρησιμοποιεί (εν γνώσει του) ψευδή επιχειρήματα και στοιχεία που δεν δίστασε (για μία ακόμη φορά) να ισχυρισθεί ψευδέστατα ότι το θέμα του προσχεδίου προϋπολογισμού και της αναγκαίας λήψης δανείου 3.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το υπερψήφισαν και οι σύμβουλοι του Δημήτρη Καμπόσου στην Δημοτική Επιτροπή.

Δεν ντράπηκε να αρθρώσει τέτοια ψέματα ενώπιον του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και σε Δημόσια Συνεδρίαση, λέγοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, αν και γνώριζε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πετσέλης Χρήστος και Σκούφης Παναγιώτης ψήφισαν ΚΑΤΑ, ( πρακτικά της 14-05-2024 πρώτης τακτικής συνεδρίασης των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Άργους-Μυκηνών).

Θλιβερό συμπέρασμα: Ένας δημοτικός παράγων, με το όνομα Γιάννης Μαλτέζος, χρησιμοποιεί συνεχώς ψέματα (και προεκλογικά ως υποψήφιος και μετεκλογικά ως εκλεγμένος) για ιδιοτελείς σκοπούς. Απομένει να διερευνηθεί αν γίνεται καθ’ έξιν λόγω ψυχικής ασθένειας ή από ιδιοτέλεια με σκοπό να καλύπτει τη συνεχή προσπάθεια που κάνει για να δυσφημεί τα στελέχη της παράταξης Καμπόσου, το μεγάλο έργο που κατέλειπε και τον Δημήτρη Καμπόσο προσωπικά.